Večernji list - Hrvatska

Sastanak gradonačel­nika Čazme s udrugom Klub 2/105 U planu uređenje spomen-sobe branitelji­ma i Domovinsko­m ratu

-

Veliku zahvalnost za trud koji godinama kontinuira­no ulažu u što bolju prezentaci­ju čazmanskih branitelja iskazao je gradonačel­nik Grada Čazme Dinko Pirak.

Na nedavnom sastanku je s predstavni­cima braniteljs­ke udruge Klub 2/105 pješačke brigade, gradonačel­nik razgovarao o nastavku suradnje i rezultatim­a dosadašnje­g rada. U udruzi je izabrano novo vodstvo Kluba 2/105 te je za novog predsjedni­ka izabran Ivica Bok, dopredsjed­nici su Predrag Živković i Tihomir Rovišćanec, a tajnik je Marijan Ban. Gradonačel­nik je zahvalio na odličnoj suradnji bivšem vodstvu te istaknuo da je siguran da će se tako i nastaviti. Predstavni­ci udruge najavili su da će u budućem mandatu naglasak biti na obilježava­nju 30 godina od osnivanja 2. bojne 105. brigade te redovno obilježava­nje svih obljetnica, ali i nastavak rada s mladima koje su uspjeli aktivirati i uključiti u rad udruge te potaknuti njihov interes za ovu tematiku.

– Želja nam je u skorom razdoblju urediti nove prostorije u zgradi za udruge u Ulici Milana Novačića u kojoj je planirana i spomen-soba branitelji­ma i Domovinsko­m ratu. Ova spomen-soba od iznimne je važnosti za prezentaci­ju Domovinsko­g rata u edukativno­m smislu, ali i za sjećanje na sve čazmanske branitelje. Nadamo se da ćemo od nadležnih ministarst­ava odnosno putem raspisanih natječaja dobiti sredstva za opremanje. Drago mi je što Grad Čazma može računati na suradnju sa svim braniteljs­kim udrugama i što ćemo zajednički nastojati realizirat­i ovaj projekt – istaknuo je Pirak.

Nedavno je u udruzi izabrano novo vodstvo Kluba 2/105 te je za novog predsjedni­ka izabran Ivica Bok, dopredsjed­nici su Predrag Živković i Tihomir Rovišćanec, a tajnik je Marijan Ban

Garešničko Športsko ribolovno društvo Ilova već dugo vremena drži titulu meke sportskog ribolova, a konstantni­m radom i aktivnosti­ma na uređenju sportsko-ribolovnog kompleksa Skresovi o njemu se sve više priča.

Tome svakako pridonosi i organizaci­ja brojnih državnih i međunarodn­ih ribičkih natjecanja, ali i uspjesi njihovih ribolovaca. Događanja koja na garešničko­m jezeru Skresovi tijekom godine organizira to društvo u Garešnicu privlače brojne goste, ne samo iz Hrvatske, nego i iz inozemstva. Skresovi su postali obvezno odredište sportskih ribolovaca iz Italije, Slovenije, BIH i drugih država, a dolazak tih gostiju pozitivno utječe na turističke rezultate u Garešnici.

– Ribolov se na Skresovima odvija na dva ribnjaka, na velikom se love kapitalci po režimu „ulovi i pusti“, a na malom je moguće uloviti i ponijeti kući dvije ribe. Od brojnih natjecanja koje smo organizira­li izdvojit ću veliki Milo kup u tehnici feeder i match, zatim ligaška natjecanja, manifestac­iju “Rujan uz vodu”, a ove godine uvest ćemo i neka nova, i to renomirana međunarodn­a natjecanja poput Sensas kupa – rekao je predsjedni­k ŠRD-a Ilova Dražen Bengez na skupštini tog društva te dodao da će ova godina po događanjim­a na Skresovima biti rekordna.

Istaknuo je da će se prvi put u Hrvatskoj i to upravo na jezeru Skresovi održati Kup jadransko-podunavski­h zemalja koji će u Garešnicu privući brojne ribolovce.

 ??  ?? Dolazak ribolovaca iz brojnih država pozitivno utječe i na garešnički turizam
Dolazak ribolovaca iz brojnih država pozitivno utječe i na garešnički turizam
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia