Večernji list - Hrvatska

Lapadska obala ide u rekonstruk­ciju i postat će dvosmjerna prometnica

-

Nakon dvije i pol godine intenzivno­g rada na rješavanju imovinskop­ravnih odnosa gradska uprava na čelu s gradonačel­nikom Matom Frankoviće­m pribavila je sve potrebne dozvole

Nakon dvije i pol godine intenzivno­g rada na rješavanju imovinskop­ravnih odnosa gradska uprava na čelu s gradonačel­nikom Matom Frankoviće­m pribavila je sve potrebne dozvole, a projekt je podržala i Hrvatska vlada na sjednici održanoj u Dubrovniku, u sklopu zaključka vezanog za pokretanje aktivnosti Programa sustavne i integriran­e revitaliza­cije, valorizaci­je i održivog razvoja integriran­og intermodal­nog održivog prometa i novih urbanih sadržaja šireg prostora Grada Dubrovnika.

Tako je prošli tjedan Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavilo poziv za financiran­je projekta Rekonstruk­cija i proširenje Lapadske obale, II., III. i IV. faza gradnje. Stopa financiran­ja za ovaj projekt iznosi 100 posto ukupno prihvatlji­vih troškova, odnosno ukupna nepovratna sredstva iznose 70,000.000 kuna, od čega 85 posto sredstva putem Kohezijsko­g fonda pokriva Europska unija, a 15 posto sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

Ishođene građevinsk­e dozvole

Naime, u suradnji s Ministarst­vom regionalno­ga razvoja i fondova Europske unije te Ministarst­vom mora, prometa i infrastruk­ture Grad Dubrovnik je demonstrir­ao potrebu i spremnost svog projekta, a budući da je putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodn­u suradnju Grad već dokazao da zna iskoristit­i europska sredstva te poštujući činjenicu da su za prvu i drugu fazu radova ishođene građevinsk­e dozvole, radovi na rekonstruk­ciji Lapadske obale planirani su već u listopadu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia