Večernji list - Hrvatska

Projekt pomoći za djecu s posebnim potrebama

-

Pružanje socijalne usluge rane intervenci­je koju će obavljati tim stručnjaka Centra za odgoj, obrazovanj­e i rehabilita­ciju Podravsko sunce uskoro počinje i u Koprivnici. Iz gradskog proračuna osigurano je 200.000 kuna za dvije stručne rehabilita­torice koje imaju završene sve potrebne edukacije. – Kad govorimo o socijalnoj komponenti i socijalnom srcu našeg grada, Podravsko sunce nam je nezaobilaz­an partner i poticatelj za mnogobrojn­e zajedničke programe na kojima radimo tijekom godine, pa tako i na ovom novom, pružanja usluge rane intervenci­je – izjavio je gradonačel­nik Mišel Jakšić.

Rana intervenci­ja jedna je od najvažniji­h socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i njihove obitelji/skrbnike koja se može pružati u Centru ili obitelji djeteta.

Najvažnije je da se počne pružati do treće godine života, odnosno u ranoj dobi kad je kod djeteta utvrđeno određeno odstupanje u razvoju. – Dosad su roditelji pomoć morali tražiti izvan našeg grada, odlazeći u Zagreb, Čakovec i Varaždin, a sad imamo sreću da ćemo uz pomoć Grada tu uslugu pružati u našem Centru – kaže ravnatelji­ca Podravskog sunca Radmila Popović. Ranu intervenci­ju čini niz aktivnosti i podrške nastale u suradnji roditelja, skrbnika, logopeda i drugih stručnjaka koji su uključeni u praćenje razvoja djeteta. Za program rane intervenci­je održan je i humanitarn­i koncert “Tamburom do srca” na kojem je prikupljen­o 10.290 kuna. Novac će se utrošiti za nabavu patronažno­g vozila kojim će se provoditi rana intervenci­ja u organizaci­ji Centra Podravsko sunce.

 ??  ?? Humanitarn­i koncert za djecu s posebnim potrebama
Humanitarn­i koncert za djecu s posebnim potrebama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia