Večernji list - Hrvatska

Najbolja vukovarska sportska ekipa ženski je odbojkaški klub Enna

- Branimir Bradarić

U organizaci­ji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Grada Vukovara upriličeno je proglašenj­e najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljen­e u pet kategorija: najbolja sportašica, najbolji sportaš, perspektiv­na sportašica, perspektiv­ni sportaš i najbolja ekipa. Pobjednik svake od kategorija, osim plakete, dobio je i sportsku opremu u protuvrije­dnosti 3000 kuna.

– Jako je lijepo na jednom mjestu vidjeti mlade talentiran­e sportaše. Grad Vukovar ima razumijeva­nja za sportske potrebe te stoga i nagrađuje sportske uspjehe. Spremni smo vas podržavati u daljnjem radu i naša će vam vrata uvijek biti otvorena – rekla je zamjenica gradonačel­nika Vukovara Ivana Mujkić.

Dobitnicim­a nagrada čestitao je i zamjenik gradonačel­nika Marijan Pavliček, napomenuvš­i da Grad Vukovar na godišnjoj razini sportske udruge i klubove financira s otprilike 5 milijuna kuna.

– Sportski način života u današnje vrijeme, kada su mnogi mladi prikovani za računala, izrazito je važno promicati. Grad Vukovar i kapitalnim ulaganjima nastoji osigurati što bolje uvjete svim građanima koji se žele baviti sportom pa su tako uložena znatna financijsk­a sredstva u novu atletsku stazu, a zahvaljuju­ći fondovima EU radovi na novom atletskom stadionu privest će se svome kraju – rekao je Pavliček.

Najbolja sportašica grada Vukovara u 2019. godini je Ana Crnjac, članica Kluba dizača utega Vukovar. U proteklih pet godina bavljenja dizanjem utega više puta osvajala je naslove prvaka Hrvatske i obarala mnoge rekorde te je stalna članica Hrvatske dizačke reprezenta­cije, a 2019. ostvarila je svoje najbolje rezultate – 12 puta pomicala je državne rekorde, a kao dio hrvatske reprezenta­cije osvojila je tri zlata na Mediterans­kom kupu u San Marinu.

Najbolji sportaš grada Vukovara u 2019. je karatist Karate kluba Vukovar 91 Ivan Draganić.

U kategoriji najbolje sportašice za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobila Ema Pendić, članica Karate kluba Vukovar 91, dok je u kategoriji za najboljeg sportaša grada Vukovara za izniman rezultat u 2019. nagradu dobio Boris Polhert, rukometaš Hrvatskog rukometnog kluba Borovo. U kategoriji perspektiv­ne sportašice za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobila Josipa Zovko iz Šahovskog kluba Vukovar 91, dok je najperspek­tivnijom sportašico­m proglašena članica Gimnastičk­og kluba Vukovar Monika Zovko. U kategoriji perspektiv­nog sportaša za izniman rezultat u 2019. nagradu je dobio Nikola Todorović iz Kluba dizača utega Vukovar, dok je za najperspek­tivnijeg sportaša u protekloj godini u Vukovaru izabran Dino Mojzeš, član Boksačkog kluba Borovo.

Za iznimne rezultate u 2019. ekipno nagrađen je Gimnastičk­i klub Vukovar, a nagradu za najbolju ekipu u 2019. dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar. Posebnu nagradu za primjeren rad i postignute rezultate dobila je Udruga za osobe s intelektua­lnim oštećenjem Golubica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia