Večernji list - Hrvatska

Gordon pokraden, nije pomoglo ni zakucavanj­e preko čovjeka od 226 cm

-

All-Star subota u Chicagu završila je epskim zakucavačk­im dvobojem Derricka Jonesa Jr. i Aarona Gordona koji je okončan tek u drugom produžetku. Premda je imao jednu 50-icu manje (svih pet desetki od žirija), slavio je Miamijev Jones, a mnogi fanovi ostali su u čudu. I ne samo oni nego i NBA zvijezde među kojima je najotvoren­iji bio Joel Embiid tvitavši da je Gordon opet bio zakinut, baš kao i prije četiri godine u Torontu.

Gordon je imao pet uzastopnih 50-tica i od mogućih 300 bodova osvojio je 297 i nije pobijedio. Dakako, i pobjednik je iskazao nevjerojat­an atleticiza­m, no sveukupno nije bio toliko kreativan kao Gordon. Nakon što je, zakucavši preko Tacka Falla, igrača visokog 226 centimetar­a, dobio čak tri de

vetke, razočarano krilo Orlanda kazalo je:

– Nema smisla više zakucavati. Moj sljedeći cilj je pobijediti u tricama.

A ove godine u tricama je slavio Buddy Hield (Sacramento). On je za jedan bod pobijedio “sretnog gubitnika” Devina Bookera, čovjeka koji je upao kao zamjena za ozlijeđeno­g Damiana Lillarda.

Bahamac Hield dokazao je da ima sjajnu ruku, baš kao što je centar Miamija Bam Adebayo dokazao da su se grdno prevarili svi oni kladioniča­ri koji su mu davali najmanje izglede za pobjedu u natjecanju u košarkaški­m vještinama (driblanje, dodavanje, šutiranje). To što je u finalu pobijedio još jednog centra (Sabonis), dokaz je da se NBA košarka nepovratno mijenja.

 ??  ?? NBA Gordonovo zakucavanj­e oduševilo je fanove, ali ne i žiri
NBA Gordonovo zakucavanj­e oduševilo je fanove, ali ne i žiri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia