Večernji list - Hrvatska

Pravo mjesto u pravo vrijeme, to mi je karakteris­tika iz djetinjstv­a

Ino nogomet Mario Pašalić i francuski Amiens priče su vikenda

- Edi Džindo

Nakon ovog nogometnog vikenda jedno je hrvatsko nogometno ime uspjelo popuniti naslovnice svjetskih sportskih medija. Naravno, riječ je o Mariju Pašaliću koji je za samo 19 sekundi na terenu postigao predivan pogodak, ali i važan pogodak kojim je donio 2:1 pobjedu svojoj Atalanti nad Romom, izravnim konkurento­m za mjesto u europskim natjecanji­ma.

– Jako sam sretan zbog pogotka, ali još i više zbog važne pobjede koja nam donosi veliku prednost na ljestvici. Sada imamo šest bodova više od Rome i idemo utakmicu po utakmicu prema ostvarenju cilja – novom plasmanu u Ligu prvaka. Spremni smo za to – rekao je Pašalić za Sky Sport Italia nakon završetka utakmice.

Prije svega tri boda

Pašalić je jako važan kotač Gasperinij­eve momčadi. Ukupno je igrao tri četvrtine mogućih minuta, a u sveukupno 28 nastupa postigao je sedam pogodaka, od toga pet u prvenstvu i dva u Ligi prvaka. Osim ofenzivnih zadaća, Pašalić sjajno izvršava i one ostale. Ima više od ključnog dodavanja po utakmici, točnost dodavanja mu je 90 posto (čak 87 posto u protivničk­oj polovici)

– Gol je bio jako lijep, ali prije svega su važna tri boda. Jer, da sam ovako zabio a da smo izgubili, onda to ne bi ni bilo važno. Ovako, uspio sam se naći na pravome mjestu u pravo vrijeme, a to je jedna od mojih karakteris­tika još iz djetinjstv­a.

Uvijek sam bio taj koji se uklapa u momčad i trudi se s njom postići rezultat. Uvijek sam sretan kad igram i mogu igrati na svim mjestima u sredini terena. Kad igrač dobije povjerenje i zabije gol, sve je jednostavn­ije i lakše – ističe hrvatski reprezenta­tivac.

Ako je Pašalić igrač za naslovnice, onda je ovaj vikend Amiens bio klub za naslovnice. Pretposlje­dnja momčad francuske Ligue 1 “kriva je” za šok vikenda u Europi izvukavši 4:4 s PSG-om. Amiens je u prvom dijelu poveo čak s 3:0, no PSG je do 74. minute golovima Herrere, Kouassija (2) i Icardija preokrenuo rezultat, ali je šokantna utakmica šokantno i završena, a za to se pobrinuo Guirassy golom u 91. minuti. PSG je, međutim, siguran na vrhu. Ima dvoznamenk­astu prednost pred prvim pratitelje­m Marseilleo­m.

Badelju crveni karton

U Bundesligi je, pak, puno napetije. Leipzig je prvo pretekao vodeći Bayern rutinskom 3:0 pobjedom nad Werderom, ali su se Bavarci vratili na prvo mjesto pobjjedom nad Kölnom. Za Nagelsmann­ovu

momčad poentirali su Klosterman­n, Schick i Mukiele, a Dani Olmo je iz kuta asistirao Patricku Shicku za pogodak. Bivši dinamovac igrao je do 69. minute te bio jedan od najboljih na terenu.

Osim Marija Pašalića mrežu je od hrvatskih reprezenta­tivaca zatresao i Andrej Kramarić koji je u subotu sudjelovao u oba pogotka u 2:3 porazu Hoffenheim­a od Wolfsburga. Zabio je iz jedanaeste­rca i asistirao, a Josip Brekalo s druge strane igrao je 20 minuta nakon ulaska s klupe.

Milan Badelj je u susretu sa Sampdorijo­m dobio dva kartona u devet minuta (35., 44.), no viole su dotad već vodili s 3:0.

Pašalić je zabio sedam golova, ima 90 posto točnih dodavanja te 75 posto minuta na terenu

 ??  ?? MARIO PAŠALIĆ “Uvijek sam bio taj koji se uklapa u momčad i trudi se s njom postići rezultat”
MARIO PAŠALIĆ “Uvijek sam bio taj koji se uklapa u momčad i trudi se s njom postići rezultat”
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia