Večernji list - Hrvatska

Dugo ih nismo vidjeli takve, osvetili su se za kup i prvenstvo

Rapsodija Hajduka Na Poljudu su bijeli Goricu pobijedili sa 6:0

- Katarina Kušec

Gol za golom, redali su se pogoci na Poljudu u dvoboju Hajduka i Gorice. Takvu partiju splitske momčadi nismo već dugo vidjeli, a oni su dobrano iskoristil­i mušteriju koja im je došla u goste. Splitska momčad slavila je visoku pobjedu 6:0.

Slavlje je počelo već u 12. minuti kada je Leon Kreković probio mrežu Kristijana Kahline. Iako je sudac prvo svirao zaleđe, VAR je odlučio da je pogodak. Krekoviću je to prvi pogodak u dresu bijelih.

Zabijali su gol za golom

Nije puno trebalo da se vodstvo Tudorove momčadi poveća jer u

35. Jairo je primio loptu na sredini terena, obrana Gorice u tom se trenutku nije snašla, a on je sprintao do suparnički­h vrata i loptu pospremio u mrežu. I kada se Sergej Jakirović ponadao kako je to to za prvo poluvrijem­e, Mijo Caktaš uništio je iluziju. U 39. minuti zabio je za 3:0. Prvo je Jairo petom namjestio Tahiraju koji se riješio svog čuvara i namjestio loptu Caktašu koji je bio na šest metara od vratara. Mogli su se gosti iz Turopolja sabrati na poluvremen­u, ali to jednostavn­o nije bio njihov dan.

Jer, nakon što su se vratili na teren, primili su još tri pogotka. Nisu se ni snašli, a već je u 46. minuti Jairo sjajno proigrao Caktaša koji je poentirao za 4:0.

Samo devet minuta kasnije splitski bili izborili su i kazneni udarac koji je skrivio Kalik. Jairo je uzeo loptu, postavio je na bijelu točku i, tko bi rekao – ponovno zabio.

I ni u tom trenutku nitko se nije usudio pomisliti da je kraj jer Hajduk je bio nezasitan. Nasrtaj za nasrtajem imali su na suparnička vrata pa je Samuel Eduok razbio i to malo ‘razdoblja mira’ i zabio u

80. minuti.

Molili su se svi poklonici Gorice da

PAROVI 23. KOLA: Varaždin – Lokomotiva Hajduk – Gorica Rijeka – Osijek – Inter Zaprešić Istra 1961 – Slaven Belupo 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Hajduk

Osijek

Rijeka

Lokomotiva

Gorica

Slaven B.

Inter

Istra 1961

Varaždin

22

23 22 22 23 23 22 22 22 23

17

13 10 11 11 8 6 3 3 3 2 5 8 5 4 7 3 8 6 6 0:2 6:0 -:Dinamo nedjelja, 15 nedjelja, 17.30

Parovi 24. kola: Inter Zaprešić – Lokomotiva (27. veljače), Slaven Belupo – Varaždin (28. veljače), Gorica – Istra 1961 (28. veljače), Osijek – Hajduk (29. veljače), Dinamo – Rijeka (29. veljače)

sudac svira kraj jer ovakav poraz, kada govorimo o Gorici, odnosno otkada klub službeno nosi to ime, nikada u prvenstvu nisu imali. Hajduk se tako osvetio za sve što mu je Jakiroviće­va močad napravila ove sezone. Nakon što je Gorica izbacila Hajduk u osmini finala kupa (2:1), istim rezultatom pobijedila ih je i u prvenstvu. Te utakmice presudile su treneru Damiru Buriću na klupi Hajduka. Sada je ovo već neka druga pjesma.

I dok će se u svlačionic­i Hajduka slaviti, trener Jakirović imat će o čemu razgovarat­i sa svojim igračima.

A splitsku momčad tek čekaju pravi testovi i potvrde da ova Tudorova momčad i igra imaju ideju i budućnost, s ovih 6:0 pokazali su da imaju. Čekaju ih još tri velike utakmice, prvo s Osijekom pa Dinamom, a onda i Rijekom. Inače, Hajduk ovako visoku pobjedu na domaćem terenu baš i ne pamti. Momci u bijelom su 17. prosinca 2017. godine protiv Intera igrali 5:0. Ovih šest protiv Gorice uklesat će se u arhivu HNL-a. – Ispunili smo trenerove zahtjeve, to nam je donijelo efikasnost. Radimo jako na treninzima, maksimalno smo fokusirani, bio je naš dan – rekao je Kreković nakon utakmice, a Jairo je zahvalio Caktašu što mu je dao da izvodi jedanaeste­rac.

Jairo: Hvala Caktašu

– Moram mu se zahvaliti jer znam da je on prvi izvođač penala. Bio je baš užitak pucati – rekao je Jairo pa dodao:

– Mislim da je od šest golova još važnija prazna mreža. Daje nam određenu razinu samopouzda­nja. Trener Gorice prokomenti­rao je: – Nadigrali su nas i bili su bolji. Nikad bolje nismo izgledali na Poljudu do prvog gola, ali kad napraviš teške greške i gubiš 3:0, onda ništa s klupe nije urodilo s plodom –kaže Jakirović.

 ??  ??
 ??  ?? JAIRO je upisao dva pogotka, pored Caktaša bio je jedan od vođa Hajdukova napada
JAIRO je upisao dva pogotka, pored Caktaša bio je jedan od vođa Hajdukova napada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia