Večernji list - Hrvatska

Detektiral­i pet formi u 23 potpisa Sauche

-

potpisa utvrđena je značajka u obliku kukice na početku i na kraju gornje grane. Sporni Sauchin potpis sastoji se od dva do tri poteza. Jedan potez ima gornju produženu granu, a drugi je potez vertikalne grane – kazali su vještaci.

Pojasnili su razliku između grane i poteza te kazali da je potez neprekinut­a linija, a grane su oblikovne forme. Vještaci su analizom Sauchina potpisa utvrdili da se sastoji od tri grane i tri poteza, a od ukupno 23 sporna Sauchina potpisa vještaci su detektiral­i pet različitih formi. Objasnili su i da postoje opća pravila struke kojih se pridržava svaki vještak, ali i da ne postoje standardi kojima opisuju posebno vrijedne značajke potpisa.

Vozač automobila njemačkih registarsk­ih oznaka poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u ponedjelja­k u 4.50 sati dogodila na autocesti A3 kod Nove Kapele. Očevidom policije i Županijsko­g državnog odvjetništ­va utvrđeno je da se automobil kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljani­n zbog nedržanja potrebnog razmaka zabio u stražnji kraj vojnog kamiona koji se ispred njega kretao u istom smjeru. Automobil je od siline udarca sletio s kolnika u odvodni kanal. U nesreći je 34-godišnjak smrtno stradao, vozač kamiona (44) teško je ozlijeđen, a suvozač (39) lakše. Ozlijeđeni pripadnici MORH-a prevezeni su u bolnicu u Novu Gradišku kako bi im bila pružena liječnička pomoć.

U drugoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju navečer dogodila kod Velike poginuo je 21-godišnji vozač osobnog automobila. Mladić je upravljao Audijem te se iz još neutvrđeni­h razloga direktno sudario s Citroenom koji je dolazio iz suprotnog pravca. Dvije osobe iz Citroena prevezene su u požešku bolnicu.

 ??  ?? Zvonimir Ćorić i Đuro Črnjak, grafološki vještaci, nastavili su svjedočiti na zagrebačko­m Županijsko­m sudu u aferi Dnevnice. Iskazivali su o značajkama spornih potpisa Tomislava Sauche.
– Utvrdili smo četiri opće i jednu posebnu značajku kod spornih Sauchinih potpisa koje se odnose na prostorni smještaj. Kod nespornih
NESREĆA NA AUTOCESTI
Zvonimir Ćorić i Đuro Črnjak, grafološki vještaci, nastavili su svjedočiti na zagrebačko­m Županijsko­m sudu u aferi Dnevnice. Iskazivali su o značajkama spornih potpisa Tomislava Sauche. – Utvrdili smo četiri opće i jednu posebnu značajku kod spornih Sauchinih potpisa koje se odnose na prostorni smještaj. Kod nespornih NESREĆA NA AUTOCESTI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia