Večernji list - Hrvatska

Otovi u kojima bi ao dati još koji recept

Rojekta “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”

-

tog razreda. Usto će im se dijeliti slikovnice, bojanke i naljepnice, a srednjoško­lci će dobiti priručnike s uputama o postupanju sa smećem.

– Klinci već sve znaju, čak i bolje od odraslih, jer s tim odrastaju – kazala je T. Operta.

Podijelit će oko 30.500 naljepnica, a izradili su i posebne za slijepe i slabovidne osobe, koje će imati taktilna obilježja. Letaka će, pak, tijekom sljedećih pola godine razdijelit­i dvostruko više nego što ima stanovnika u Zagrebu. Za lipanj su u planu i tri predstave za djecu koje će se izvoditi na daskama kazališta Trešnja. Osim u teatru, glumit će se i u reklamnim spotovima koji će se pustiti za nekoliko mjeseci, a hoće li se Bandić ponovno okušati u glavnoj ulozi, možda i s nekim novim receptom, zasad se ne zna.

– Tko će biti u spotu, još nije poznato, ali mislim da je jasno da gradonačel­nik svakako zagovara razdvajanj­e otpada – istaknula je T. Operta.

Težak 4,9 milijuna kuna

Osvrnuli su se i na lanjski program za koji su ustvrdili da je potaknuo selekciju pa je prikupljen­o sedam puta više biootpada i gotovo 50 posto više papira nego 2018. Količina miješanog otpada, pak, smanjena je 7,25 posto.

– U sklopu projekta 2019. godine održano je 78 tribina o gospodaren­ju otpadom, od čega 14 po parkovima, 12 u šoping-centrima, a ostatak na tržnicama – objasnila je Ana Stojić Deban, predsjedni­ca uprave Holdinga. Tako će i ove godine do kolovoza, dodala je, biti raznih okupljanja, poput sajmova i ekokvizova, na lokacijama po cijelom gradu. Na popisu su Jelačićev, Cvjetni, Kvaterniko­v i Europski trg, Zrinjevac, Bundek, Maksimir te jarunski i trešnjevač­ki plac, a datumi događanja bit će simbolični, poput Dana planeta Zemlje, Svjetskog dana zaštite okoliša, Dana zaštite prirode... Vrijednost je projekta, podsjetimo, oko 4,9 milijuna kuna, od čega je 3,6 milijuna povučeno iz Kohezijsko­g fonda Europske unije,

blagajne.• a ostatak je iz gradske

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EINGEMACHT­ES Reklamu u kojoj kuha pileću juhicu s povrćem i noklicama te podučava o razvrstava­nju snimio je 2014.
EINGEMACHT­ES Reklamu u kojoj kuha pileću juhicu s povrćem i noklicama te podučava o razvrstava­nju snimio je 2014.
 ??  ?? ZGOGOSI Spremnici za otpad u obliku životinja lani su podijeljen­i vrtićima i školama
ZGOGOSI Spremnici za otpad u obliku životinja lani su podijeljen­i vrtićima i školama
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia