Večernji list - Hrvatska

Ne prihvate li ugovor, mogu završiti na tribini

- Robert Junaci

Pregovori Dinama i igrača o smanjenju ugovora i dalje su u zastoju, u Maksimiru su nam rekli da još nema ništa nova iako su prije nekoliko dana najavljiva­li da će uskoro početi razgovarat­i s igračima prve momčadi, koji su u startu odbili odluku o smanjenju ugovora. Sad je na snazi status quo. Prema nekim informacij­ama, igračima su na kućne adrese poslani dodaci ugovora o smanjenju plaća, ali ni jedan igrač s kojima smo uspjeli kontaktira­ti takvu poštu još nije primio. I ne čini nam se to dobrim načinom komunikaci­je, koja je prijeko potrebna u ovakvom slučaju.

Treninzi još jako daleko

– Igrači koje zastupam dosad su sa mnom redovito komunicira­li kad bi se nešto dogodilo, no nisu mi javili da su dobili nekakve nove ponude od Dinama. I ne smo od Dinama, slično je i s igračima u drugim klubovima – kazao nam je menadžer Branko Hucika, koji iz prve momčadi Dinama zastupa Mislava Oršića i Sandra Kulenovića.

U svakom slučaju, Dinamo je svojim istupima i sebe i igrače doveo u čudnu situaciju, kao da je iz idile u kojoj je bio želio proizvesti kaos u kojem su sad svi nezadovolj­ni. No, Hucika drži da se sve može riješiti.

– Čudno je sve to što se događa u Dinamu. No, znam da igrači međusobno razgovaraj­u o svemu i logično je da se o svemu dogovore kao grupa, da vide što će napraviti. Nije sporno da je za sve u nogometu to potpuno nova situacija, ne samo u Dinamu nego u cijelom nogometnom svijetu. I jedino bi bilo normalno da svi pokušaju postići nekakav dogovor. Istina, situacija je specifična jer se zbog epidemije ne može normalno sjesti i razgovarat­i, ali ništa neće pobjeći – kaže Hucika.

Još se ne zna kad će početi treninzi, kad će se nastaviti sezona i kad će virus, koji je zaustavio i važnije stvari od nogometa, položiti oružje.

– Nema potrebe brzati, nastavi li se sve za mjesec ili mjesec i pol bit će dovoljno vremena da se svi dogovore. Ne mislim samo na Dinamo nego i na ostale klubove u HNL-u i u inozemstvu. Svi inozemni klubovi pregovaraj­u s igračima, puno se njih dogovorilo i jasno je i igračima kod nas da će svatko morati sudjelovat­i u ovoj krizi i njezinu prevladava­nju. Važno je realno postaviti stvari, znati koliko je pošteno da se svatko odrekne svog dijela – zaključio je Hucika.

Teško da će se inatiti

U svakom slučaju, vremena ima jer se u nogometu, onom na terenu, ništa i ne događa i ne zna se kad će se događati. I zato nam nije jasno zbog čega je Dinamo, ako doista jest, slao igračima dodatke ugovorima o smanjenju primanja. U trenutačno­j situaciji se sigurno nitko ne osjeća dobro, ni klub ni igrači. Mogu se igrači, ali smo sigurni da neće, i zainatiti i ustrajati na dosadašnji­m primanjima. Klub bi im ih, vjerojatno, morao na kraju i isplatiti, ali to bi jako dugo trajalo. A možda bi, nakon nekog vremena, dobili dokumente i postali slobodni igrači. Nekolicina bi sigurno lako našla dobre klubove.

Ali, mogli bi se naći i u teškoćama i završiti na tribini kad počne sezona te izgubiti još puno vremena ne igrajući, čime bi izgubili i na vrijednost­i i na formi. Stoga je jedini način da se svi zajedno dogovore, a prije toga igrači Dinama morali bi oprostiti klubu što je ih pokušao jednostran­om odlukom natjerati da se odreknu dijela primanja. Sigurni smo da bi na to pristali da je odnos bio drukčiji i da se u startu krenulo razgovorom, kojeg će na kraju morati i biti. No, pitanje je, nakon svega, hoće li opet biti idile u Maksimiru.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NOGOMETAŠI DINAMA u sukobu s vodstvom kluba zasad su se pokazali jedinstven­i
NOGOMETAŠI DINAMA u sukobu s vodstvom kluba zasad su se pokazali jedinstven­i

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia