Večernji list - Hrvatska

Konji miruju, propalo 50 natjecanja

-

Da bi izbalansir­ali troškove, neki klubovi možda će morati iskrcati igrače zvijezde po “sniženoj” cijeni, ali vrijeme za transfere neće se otvoriti do ljeta.

Ima drastičnij­ih od Dinama

Studija navodi i niz primjera postupanja klubova u ovoj krizi, u stavci rezanje troškova: npr. španjolska Murcia – tehnički otkazi za sve zaposlenik­e kluba dok se ponovno ne pokrenu nogometne aktivnosti; škotski Hearts – igračima i osoblju je ponuđeno ili 50-postotno smanjenje plaća ili otkaz; Lyon – tehnički otkazi za sve igrače dok se nogometne aktivnosti ponovno ne pokrenu; Barcelona – smanjenje plaća igračima za 70 posto sve dok nema utakmica; švicarski Sion – otpušteno devet igrača, navodno zato što nisu pristali na smanjenje plaće; Borussia (M) – igrači su dobrovoljn­o ponudili smanjenje plaća...

Iz ove perspektiv­e mjere koje je prema svojim zaposlenic­ima donio Dinamo i ne čine se tako drastičnim­a...

I Hrvatski konjički savez ima potpunu blokadu natjecatel­jskog programa. U ovoj godini Savez je planirao organizira­ti više od 50 natjecanja u svim konjičkim disciplina­ma, no sada je većina upitna, kao i tri međunarodn­a natjecanja u Zagrebu – međunarodn­i turnir u dresurnom jahanju (sredina lipnja), Balkansko prvenstvo u preponskom jahanju (sredina rujna) te međunarodn­o natjecanje u daljinskom jahanju (18. i 19, rujna). Teško je i vlasnicima grla jer ovih dana ne mogu odrađivati treninge kako bi konji ostali u natjecatel­jskoj formi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia