Večernji list - Hrvatska

Korisnike nadgleda liječnik, imaju psihološku pomoć i pogled na more

U hotelu Zagreb na splitskom Duilovu ustrojena je karantena po najvišim standardim­a

- Slavica Vuković

U karanteni u hotelu Zagreb na splitskom Duilovu do sada je boravilo više od 80 osoba. Svi su oni po izlasku nakon dva tjedna imali samo riječi hvale o skrbi, smještaju, hrani pa čak i pogledu na more, a od uspostavlj­anja karantene do danas nije zaprimljen­a nijedna jedina primjedba. Iza svega stoji golemo zalaganje, rad i trud brojnog tima profesiona­laca i volontera koji 24 sata dnevno skrbe o ljudima u karanteni i stoje im na raspolagan­ju.

Stolovi ispred soba

– Trebalo je u vrlo kratkom roku riješiti prostor za karantenu. Zadatak je pao na gospođe Željku Karin, Dijanu Nonković, Luku Brčića i mene. Hrvatska vojska i ovoga nam je puta pomogla i ponudila najbolju opciju, a to je njihov hotel Zagreb. U vrlo kratkom vremenu uspjeli smo se organizira­ti i ustrojiti karantenu na vrlo visokom, europskom nivou – kaže Damir Gabrić, pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Splitsko-dalmatinsk­e županije.

Korisnici karantene smješteni su u hotelskim sobama opremljeni­ma dezinficij­ensima, televizori­ma, priključci­ma za internet te svim medicinski­m potrepštin­ama, poput lijekova za skidanje temperatur­e i toplomjera. Naime, ljudi kojima je određen boravak u karanteni imaju obavezu dva puta dnevno mjeriti tjelesnu temperatur­u i ako je povišena o tome obavijesti­ti liječnika. Dobivaju kuhane obroke koji se za njih spravljaju u hotelskoj kuhinji.

– Želim pohvaliti djelatnike Crvenog križa koji organizira­ju rad karantena. Ovdje su svaDvoje

Na splitskom Duilovu do sada je boravilo više od 80 osoba, a pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava SDŽ-a Damir Gabrić pohvalio je djelatnike Crvenog križa

 ??  ??
 ??  ?? STUDENTI VOLONTERI propisno su opremljeni i obučeni, imaju zaštitna odijela, a korisnicim­a ispunjavaj­u sve želje
STUDENTI VOLONTERI propisno su opremljeni i obučeni, imaju zaštitna odijela, a korisnicim­a ispunjavaj­u sve želje
 ??  ?? SVAKA SOBA telefonski je spojena s recepcijom gdje je psihologin­ja koja je uvijek dostupna
SVAKA SOBA telefonski je spojena s recepcijom gdje je psihologin­ja koja je uvijek dostupna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia