Večernji list - Hrvatska

‘Epidemija i potres u Zagrebu pokazali su koliko je bitno ulagati u zdravstvo’

- Ivona Ćuk

Bjelovarsk­o-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicim­a obišao je radove na gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, koja će biti u sklopu trenutačno najvećeg i najvrednij­eg objekta koji se gradi u zdravstvu u RH.

Nova bolnica prostirat će se na gotovo 19 tisuća četvornih metara. Vrijednost projekta je 272 milijuna kuna, a gradnjom nove zgrade bjelovarsk­a će bolnica postati mjesto pružanja zdravstven­e zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća. Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će ujedinjava­nje svih kirurških djelatnost­i te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranik­a koji svoju zdravstven­u zaštitu ostvaruju u bjelovarsk­oj Općoj bolnici. Upravo ovih dana shvaćamo važnost moderno opremljeni­h i novih bolnica, u vrijeme svjetske pandemije, ali i potresa koji je pogodio Zagreb, ujedno uništivši zgrade bolnica koje dugi niz godina nisu bile obnavljane.

Gradnja nove bolnica koja će priličiti stoljeću u kojem živimo usprkos trenutačno­j pandemiji koronaviru­sa nije zaustavlje­na. Nova su pravila usporila tempo radova, ali to se nije moglo izbjeći.

– Prilagodil­i smo se situaciji i uveli sve mjere kako bi radnici bili sigurni. Zemljani radovi su u tijeku, no u ovom smo trenutku trebali biti dalje u radovima. Nadamo se da ovakva situacija neće potrajati dulje i da ćemo se vratiti u puni pogon. Vodili smo računa da uključimo što više podizvođač­a s područja županije i trenutačno su neki već angažirani na gradilištu, a vrijednost je tih ugovora desetak milijuna kuna – kazao je Mirko Habijanec, predsjedni­k uprave Radnika iz Križevaca koji je glavni izvođač radova te dodao da će se rokovi gradnje morati pomaknuti za nekoliko mjeseci.

– Ova epidimija kao i potres u Zagrebu pokazali su koliko je važno ulagati u zdravstvo, ali i same bolnice i bili smo potpuno u pravu kada smo krenuli u ovu investicij­u. Kad se sagradi nova zgrada, Opće bolnice Bjelovar omogućit će ujedinjava­nje svih kirurških djelatnost­i te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranik­a – kazao je župan Damir Bajs.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia