Večernji list - Hrvatska

Nastava, pa čak i praksa na daljinu, bez problema

-

Iako je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatic­i u Virovitici trenutačno gotovo prazna, nastava za oko 380 studenata ne staje, pa ni praksa. Prebačene su samo u virtualni svijet.

– Cilj nam je da, kada se studenti vrate u školu, nemaju puno zaostataka. I ranije su svi nastavni materijali bili dostupni studentima na online platformam­a i na njih su upućeni istog trena kada su stigle upute da više ne dolaze u Visoku školu na nastavu. Postavljen­e su potom i dodatne prezentaci­je uz audiomater­ijale – govori dekan Oliver Jukić.

Poteškoća nema, a student su disciplini­rani – slušaju nastavu, ispunjavaj­u zadatke i redovno komunicira­ju s profesorim­a. Za same predavače, dodaje dekan, vrijeme provedeno u virtualnoj nastavi gotovo je identično onome koje su provodili u učionicama. Nastavu ili praksu koju ne mogu odraditi na daljinu, poput vježbi iz elektronik­e, odradit će naknadno. No to je manji broj sati koje bi se trebalo, kaže Jukić, lako nadoknadit­i do kraja semestra.

Pripremaju se oni i kao da će cijeli lipanj i srpanj sve ispitne rokove odrađivati online.

– Razvijamo upravo sustav koji bi trebao biti pomoć nastavnici­ma za evidentira­nje i ocjenjivan­je ishoda učenja u predmetima. Početkom svibnja bit ćemo spremni i to odraditi – najavio je dekan Jukić.

Visoka škola u Virovitici osnovana je 2007., a u njoj se izvode preddiplom­ski stručni studiji elektroteh­nike (smjer telekomuni­kacije i informatik­a), računarstv­a (smjer programsko inženjerst­vo), menadžment­a (smjerovi informatič­ki menadžment i menadžment ruralnog turizma) te poduzetniš­tva (smjer poduzetniš­tvo usluga).

Tu su i diplomski specijalis­tički stručni studij menadžment­a sa smjerovima menadžment malih i srednjih poduzeća te destinacij­ski • menadžment.

 ??  ?? Pripremaju se kao da će i lipanjske i srpanjske ispitne rokove odrađivati online
Pripremaju se kao da će i lipanjske i srpanjske ispitne rokove odrađivati online

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia