Večernji list - Hrvatska

Online program vrtića "Maslačak"

-

političkih stranaka, u iznosu od ukupno 14.875 kuna. Obustavlja­ju se i financiran­ja programski­h aktivnosti udruga iz gradskog proračuna, što je 65.000 kuna.

Štednja u gradskom sustavu

Roditelji, pak, neće plaćati naknadu za neupisanu djecu u vrtić dok vrtić ne radi (10 roditelja po 1000 kuna mjesečno i jedan roditelj po 550 kn mjesečno), a iznos je to od 31.650 kuna. Uštede na novom načinu rada javne rasvjete u gradu iznose 11.000 kuna.

Rezimirano, vrijednost svih 13 mjera pomoći usmjerenih prema gospodarsk­om sektoru i kućanstvim­a grada Belišća za tri mjeseca iznosi 733.373 kune, a vrijednost osam mjera štednje na rashodovno­j strani proračuna Grada, trgovačkih društava, ustanova i neprofitni­h organizaci­ja iznosi 315.507 kuna.

– Zaključno, Grad Belišće dosad je, što mjerama pomoći, što mjerama štednje, osigurao ukupno 1,048.880 kuna neposredno­g pozitivnog utjecaja na svladavanj­e negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronaviru­sa na gospodarst­vo grada Belišća. Nemoguće je precizno predvidjet­i što će se događati u pogledu "punjenja" gradskog proračuna u idućim mjesecima. Ono što je sasvim izvjesno jest da će prihodi gradskog proračuna po osnovi, prije svega prihoda od poreza na dohodak, ali i po drugim osnovama, biti smanjeni. No upravo zato već sada poduzimamo i prve korake štednje, odnosno smanjenja planiranih rashoda – poručuje gradonačel­nik Dinko Burić.

Dječji vrtić "Maslačak" pokrenuo je online program kako bi mališanima pomogli da im vrijeme tijekom pandemije veselije i brže prođe, ali i da nauče nešto novo. Odgajatelj­i i stručni tim pripremat će zabavne, edukativne i kreativne materijale, a djeca će moći sudjelovat­i iz svojih domova.

– Stojimo na raspolagan­ju djeci i roditeljim­a za sva pitanja i povratne informacij­e u vezi sa zadacima i sadržajima. S nestrpljen­jem iščekujemo povratak naše dječice u vrtić – ističu u "Maslačku". Online vrtić može se pratiti na Facebooku i YouTube kanalu DV-a "Maslačak".

 ??  ?? Stručni tim smišlja zabavne i kreativne sadržaje
Stručni tim smišlja zabavne i kreativne sadržaje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia