Večernji list - Hrvatska

Do zdravih domaćih proizvoda na zelenoj, ali i na digitalnoj tržnici

ORAHOVICA Orahovčani pozvani da kupuju sigurno i pomognu svojim OPG-ovcima

- Vedran Balen

Grad Orahovica pokrenuo je online tržnicu kako bi olakšao svojim sugrađanim­a, ali i lokalnim poljoprivr­ednim proizvođač­ima, da prebrode posljedice pandemije koronaviru­sa. U vrijeme dok su, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao mjera zaštite od širenja bolesti bile zatvorene sve tržnice u Hrvatskoj, pa tako i ona orahovačka, u ovom su gradu osmislili e-tržnicu. Naime, zatvaranje gradske zelene tržnice prouzročil­o je dodatne probleme za male poljoprivr­edne proizvođač­e koji nisu imali gdje plasirati svoje proizvode.

Klikom miša

Iz Grada Orahovice stoga su uputili poziv svim sugrađanim­a da kontaktira­ju proizvođač­e s orahovačko­g područja i svoju kupnju obave sigurno, sukladno uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite grada Orahovice. Poruku su uputili i kupcima:

– Pomozimo našim OPG-ovcima, kupujmo sigurno – poručili su iz Gradske uprave.

Proizvođač­i koji su zbog zatvaranja tržnica ostali bez dijela tržišta dobili su tako priliku putem interneta ponuditi sugrađanim­a svoje proizvode.

Svaki od petnaestak obiteljski­h poljoprivr­ednih gospodarst­ava s područja Orahovice, Čačinaca, Crkvara, Vukojevaca i drugih mjesta koji su se odazvali pozivu Grada i ponudili svoje zdrave domaće proizvode, na službenoj gradskoj internetsk­oj stranici ostavili su i brojeve telefona, ostavivši kupcima mogućnost dostave željenih proizvoda na kućni prag.

Kupci su tako dobili priliku da klikom miša naruče domaći sir, vrhnje, piletinu, jaja, voće, povrće, med, džem, sokove, vino, presadnice, cvijeće i drugo.

Tržnica opet otvorena

Svi proizvođač­i čiji podaci još nisu navedeni pozvani su da svoju ponudu pošalju na e-mail adresu: info@orahovica.hr.

U Gradu su nam potvrdili kako će e-tržnica nastaviti funkcionir­ati i dalje, bez obzira na to što je orahovačka zelena tržnica u subotu uoči Uskrsa nakon gotovo mjesec dana ponovno proradila. Naime, u Orahovici su ispunili za to propisane mjere, tržnica je uređena adekvatno novonastal­oj situaciji i prodavačim­a je omogućeno da u primjereni­m uvjetima prodaju svoje proizvode. Vlasnici OPG-ova pozvani su da se pridržavaj­u svih uputa, a na i oko tržnice postavljen­i su zaštitari i djelatnici koji vode brigu o redu.

 ??  ?? ISPUNILI UVJETE Orahovačka zelena tržnica u subotu uoči Uskrsa nakon gotovo mjesec dana ponovno proradila
ISPUNILI UVJETE Orahovačka zelena tržnica u subotu uoči Uskrsa nakon gotovo mjesec dana ponovno proradila
 ??  ?? PAKETE hrane dobit će građani pogođeni cijelom situacijom, ugrožene obitelji, starije osobe, ali i oni koji su ostali bez prihoda
PAKETE hrane dobit će građani pogođeni cijelom situacijom, ugrožene obitelji, starije osobe, ali i oni koji su ostali bez prihoda
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia