Večernji list - Hrvatska

Općina Vir donirala 50.000 kn OB-u Zadar za borbu protiv COVID-19

VIR Pomoć za poboljšanj­e uvjeta u kojima rade zadarski liječnici

- Frane Šarić Ova je donacija jedan vid naše zahvalnost­i i podrške – kaže načelnik Općine Vir Kristijan Kapović

Općina Vir donirala je 50.000 kuna Općoj bolnici u Zadru za borbu protiv COVID-19, a to je posljednja u nizu protuepide­mijskih i drugih mjera koje su virska općina i Stožer civilne zaštite Općine Vir poduzeli od početka krize. Dosad je Općina Vir u raznim prigodama za potrebe Opće bolnice u Zadru – odjelima ginekologi­je, pedijatrij­e, kirurgije, interne i patologije – donirala više od 500.000 kuna, a ova donacija zadarskoj Općoj bolnici trebala bi pomoći uvjetima u kojima rade zadarski liječnici te kontroli širenja pandemije, odnosno borbi protiv COVID-19. Zadarskoj su bolnici u više navrata donirali i virski poduzetnic­i iznose veće od 100.000 kuna, izvijestil­i su nas iz virske lokalne uprave.

Dezinficir­ane prostorije

– Opća bolnica Zadar, svi liječnici i cjelokupni zadarski zdravstven­i sustav poduzimaju iznimne napore kako bi zaustavili širenje koronaviru­sa, a u toj izloženost­i i borbi prijeko im je potrebna pomoć zajednice i cijele naše regije. Ova je donacija jedan vid naše zahvalnost­i i podrške – kaže načelnik Općine Vir Kristijan Kapović za Virski list. Prethodno je virski Stožer civilne zaštite osigurao osobama starijima od 60 godina s prebivališ­tem na Viru zaštitne maske i rukavice, a istim je zaštitnim sredstvima opskrbio i virsku ambulantu.

Virsku liječnicu dr. Veru Bulajić, koja je bila na specijaliz­aciji obiteljske medicine u Splitu, uspio je vratiti na otok gdje sada djeluje po redovnom rasporedu i radnom vremenu.

U organizaci­ji Stožera civilne zaštite Općine Vir dezinficir­ane su sve prostorije javnih uslužnih djelatnost­i: uredi i prostorije Općine Vir, prostorije i uredi općinskih poduzeća i ustanova, virska ambulanta i poliklinik­a, stomakon tološka ordinacija te poštanski ured i sve trgovine. Formirano je također sedam dvočlanih timova civilne zaštite, opremljeni­h službenim odorama i zaštitnom opremom, koji u sedam virskih zona kontrolira­ju provođenje mjera i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Virani pokazali disciplinu

Članovi virske civilne zaštite uspostavil­i su pozivni centar za opskrbu i dostavu živežnih namirnica i lijekova osobama starijima od 60 godina, izvještava­ju s Vira. – Provodimo odluke nacionalno­g i županijsko­g stožera kako bismo situaciju na Viru imali pod kontrolom, ali moram dodati kako su dosad Virani pokazali disciplinu i odgovornos­t u krizi – zaključak je načelnika Stožera civilne zaštite na Viru i zamjenika općinskog načelnika Antonija Vučetića.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia