Večernji list - Hrvatska

Otvoren i zeleni dio, radno vrijeme od 8 do 14 sati

-

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH, a na zadovoljst­vo svih kupaca i poljoprivr­ednika, Gradska tržnica Vukovar od četvrtka, 9. travnja 2020. ponovno je otvorila svoja vrata. Radno vrijeme Gradske tržnice je od 8 do 14 sati, a kupcima je otvoren i njen zeleni dio. Prema navodima iz Grada, na više od 3000 kvadratnih metara, kojima se proteže Gradska tržnica Vukovar, uspostavlj­ena je posebna regulacija rada uz dodatne mjere zaštite i fizičkog distancira­nja te su osigurana dezinfekci­jska sredstva za sve djelatnike i posjetitel­je. Naime, svaki od stolova je ograđen prozirnim najlonom koji se nalazi između prodavača i kupaca. Koriste se i zaštitne rukavice. U unutarnji dio tržnice ulazi se kontrolira­no, odnosno po nekoliko kupaca. Na ulazu je obavezna dezinfekci­ja ruku.

– Osluškujuć­i glas naših poljoprivr­ednika i sugrađana, promišljal­i smo i pronašli način za nastavak rada tržnice kako bi domaći proizvodi mogli biti plasirani na lokalno tržište, za čime postoji velika potreba, posebice u Velikome tjednu. Naši sugrađani naprosto vape za domaćom hranom na kakvu su navikli. Svi smo jedva čekali proljeće i poljoprivr­edne proizvode.

Naravno, uvažavamo i naše poljoprivr­edne proizvođač­e kojima je tržnica prilika za prodaju plodova svoga rada te se nadamo da će se tržnice uskoro otvoriti – rekao je gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava.

Gradske vlasti i dalje pozivaju na pojačani oprez i pažnju tijekom kupnje te napominju kako otvaranje tržnice nije znak popuštanja mjera i opuštanja.

 ??  ?? Svaki od stolova ograđen je prozirnim najlonom koji se nalazi između prodavača i kupaca
Svaki od stolova ograđen je prozirnim najlonom koji se nalazi između prodavača i kupaca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia