Večernji list - Hrvatska

Radost u Vukovaru: Čitamo nove stvari koje ne učimo u školi

-

Štrajk pa potom epidemija koronaviru­sa razlog su što će školska 2019./2020. godina i djeci i njihovim roditeljim­a još dugo ostati u sjećanju. U takvim uvjetima rada i učenja iznimno je važna kreativnos­t učitelja, ali je važno i potaknuti radne navike kod djece koja su u svojim domovima. Učitelji se koriste različitim materijali­ma, a u vukovarsko­j Osnovnoj školi Nikole Andrića nezaobilaz­no sredstvo rada postao je i dječji časopis Radost. Svi učenici nižih razreda, zahvaljuju­ći donaciji Adris grupe, redovito sva- ki mjesec dobivaju primjerak toga omiljenog dječjeg časopisa.

– I u ovim uvjetima rada koristimo Radost. S obzirom na situaciju i na to da su djeca kod kuće, za domaću zadaću moraju pročitati nekakvu pjesmicu ili tekst. Kako idu u prvi razred, fotografij­a je još uvijek ono prvo što ih privlači. Ipak, i na ovaj način kod njih počinjeno razvijati naviku čitanja, za koju mislim da je iznimno važna za njihovo dalje obrazovanj­e i život – kaže učiteljica Marijana Kršić. Dodaje i da zahvaljuju­ći Adris grupi svako dijete dobiva svoj primjerak Radosti, koju nose kući i u kojoj se uvijek nađe zanimljivi­h i drukčijih tekstova. U svemu tome iznimno je važno što sadržaj Radosti prati plan i program nastave i razne važne datume tako da se može koristiti i kao alternativ­ni udžbenik.

S Radosti su zadovoljni i mališani iz ovoga razreda. Petra kaže da voli Radost zato što ima dosta zanimljivo­g sadržaja o životinjam­a, a Valentino zato što je časopis poučan, slikovit i zabavan. Denis pak Radost voli čitati jer tako nauči stvari za koje dosad nije čuo u školi, a Mia ga voli jer ima puno zanimljivi­h sadržaja. – Ovakvi projekti su svakako ulaganje u budućnost naše djece – zaključila je Kršić.

 ??  ??
 ??  ?? ODLIČNO ŠTIVO Petra, Mia i Valentino vole čitati Radost jer je puna zanimljivo­g sadržaja
ODLIČNO ŠTIVO Petra, Mia i Valentino vole čitati Radost jer je puna zanimljivo­g sadržaja
 ??  ?? ZANIMLJIVO­STI Idu u prvi razred i fotografij­a ih još uvijek najviše privlači
ZANIMLJIVO­STI Idu u prvi razred i fotografij­a ih još uvijek najviše privlači

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia