Večernji list - Hrvatska

Stigli računi za 100% skuplje održavanje grobnih mjesta

-

Za Miroševac 200 umjesto 99,19 kuna, za Mirogoj 280 umjesto 156,23, a za Markovo polje 200 umjesto 99 kuna – iznosi su to koje ove godine Zagrepčani moraju platiti za održavanje grobnih mjesta. Veći su računi stigli za svih 28 gradskih posljednji­h počivališt­a, što je mnoge razljutilo.

– Nakon potresa, poskupljen­je. Baš super. Zanima me samo hoće li se od tog novca sanirati i šteta nastala prije tri tjedna – rekla nam je jedna od čitateljic­a pa odmah na našu adresu poslala i kopiju uplatnice koja joj je stigla od Gradskih groblja. Požalila se da za godišnje održavanje groba svog oca sad mora platiti sto posto višu cijenu, a mi smo se u toj tvrtki raspitali o čemu je točno riječ. Kako su nam pojasnili, poskupljen­je se dogodilo još lanjskoga rujna, samo što se računi za održavanje grobnih mjesta obično šalju na proljeće pa su ovo prvi pristigli nakon prošlojese­nskog povećanja cijena, o čemu je Večernji list tada prvi pisao.

– Iz naših ukupnih godišnjih prihoda financirat će se redovito održavanje cjelokupne infrastruk­ture na svim grobljima. Također, pokrivaju se troškovi prikupljan­ja i zbrinjavan­ja otpada koji korisnici svakodnevn­o razvrstava­ju u za to predviđene kante, održavanje okoliša te pristupnih putova i staza, vodovodne i kanalizaci­jske mreže te objekata na grobljima – pojasnili su nam iz Gradskih groblja na što će biti utrošen sad nešto veći budžet koji će ova Holdingova podružnica imati. Dodali su da će iz te blagajne održavati i spomen-obilježja, hortikultu­ru, čuvanje groblja...

 ??  ?? CIJENE DIGLI LANI Samo što su sad, kažu, stigle uplatnice
CIJENE DIGLI LANI Samo što su sad, kažu, stigle uplatnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia