Večernji list - Hrvatska

Depp otvorio profil na Instagramu, u 24 sata – 2 milijuna pratitelja

- Mia Buva

Socijalnu distancira­nost i izolaciju zbog epidemije koronaviru­sa mnogi liječe virtualnim zbližavanj­em. Pa čak i oni koji dosad nisu preferiral­i online komunikaci­ju poput glumca Johnnyja Deppa koji se, na sreću brojnih obožavatel­ja, napokon pojavio na Instagramu. Profil je otvorio u četvrtak poslijepod­ne i u prvih sat vremena nakon otvaranja već je imao više od 250.000 pratitelja, a u nepuna 24 sata broj im se popeo na gotovo dva milijuna.

Milijun lajkova

“Pozdrav svima... Snimam sada nešto za vas... dajte mi minutu”, stoji u opisu prve fotografij­e 56-godišnjeg glumca na Instagramu koju je “lajkalo” više od milijun korisnika te društvene mreže. Nedugo zatim Depp se obožavatel­jima obratio i videom u trajanju od osam minuta u kojem je svima zahvalio na podršci koju mu pružaju, otkrio razloge zbog kojih se tek sada pridružio Instagramu, ali i pozvao sve na odgovorno ponašanje u ovim neizvjesni­m vremenima.

– Nikada do sada nisam osjetio neki poseban razlog da se pridružim društvenim mrežama, ali mislim da je sada vrijeme za otvaranje dijaloga jer je prijetnja ovog nevidljivo­g neprijatel­ja već prouzročil­a neizmjerne tragedije i štetu ljudskim životima – otkrio je Depp. Zvijezda “Pirata s Kariba” pratitelje je pozvao i da se brinu jedni o drugima za vrijeme globalne pandemije te im savjetovao da ostanu aktivni unatoč izolaciji. – Ne možemo i ne smijemo podnijeti isključiva­nje i prepuštanj­e paklenoj karantensk­oj monotoniji. Danas stvorite nešto što će koristiti vama i drugima sutra. Učinite sve što smatrate da bi moglo biti od koristi za uljepšavan­je nečijeg dana. Crtajte, čitajte, slikajte, mislite, učite, snimite film na telefonu, svirajte ako znate, a ako ne znate, učite – poručio je glumac svojim virtualnim prijatelji­ma.

Novi rekordi

Podsjetimo, Depp se Instagramu pridružio pola godine nakon što je svoj profil otvorila zvijezda “Prijatelja” Jennifer Aniston koja je u nepuna 24 sata prikupila više od 6,7 milijuna pratitelja i svojom pojavom “srušila” Instagram te postigla nove rekorde koje će biti teško nadmašiti.

 ??  ?? IMPRESIVNE BROJKE Prva objava slavnoga glumca u kratkom je roku prikupila više od milijun lajkova
IMPRESIVNE BROJKE Prva objava slavnoga glumca u kratkom je roku prikupila više od milijun lajkova
 ??  ?? SAVJETI Obožavatel­jima je predložio i kako da što bolje iskoriste vrijeme u karanteni
SAVJETI Obožavatel­jima je predložio i kako da što bolje iskoriste vrijeme u karanteni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia