Večernji list - Hrvatska

Pahor Hrvatima poručio da će sve biti u redu, Milanović mu zahvalio

-

Izražavamo duboko divljenje hrvatskome narodu koji pokazuje odlučnost, hrabrost i nadu u ovim teškim vremenima. Slovenija osjeća vašu žalost i iskreno se raduje vašim uspjesima – poručio je jučer u videoporuc­i slovenski predsjedni­k Borut Pahor “hrvatskim građanima, prijatelji­ma i svom kolegi Zoranu Milanoviću”.

– Kao predsjedni­k Republike Slovenije, u ime svih slovenskih građana želim vam uputiti izraze naše solidarnos­ti u zajedničko­j borbi protiv virusa. Ujedinjeni s drugim europskim narodima i državama, zajedno ćemo pobijediti – kazao je Pahor te obraćanje zaključio porukom nade i ohrabrenja, koja se prvo pojavila u Italiji i glasi: “Sve će biti u redu”. Predsjedni­k RH Zoran Milanović zahvalio je Pahoru, kazavši kako nam je solidarnos­t potrebna kao rijetko kada prije.

– U ime hrvatskih građanki i građana šaljem podršku prijateljs­koj Sloveniji koja je pokazala odgovornos­t i sposobnost u ovim nesigurnim i komplicira­nim vremenima. Nadam se i vjerujem da ćemo iz ove krize svi izići kao bolji i mudriji ljudi – poručio je Milanović. Slovenski predsjedni­k već je istu poruku, na njihovim jezicima, uputio građanima Italije, Velike Britanije, Španjolske, Francuske i Češke. Pahorova potpora Hrvatskoj i zemljama koje su najteže pogođene epidemijom novog koronaviru­sa gesta je koja je, u vremenu kad dolaze kritike o nesolidarn­osti između članica EU, pozitivno odjeknula u Hrvatskoj. Unatoč neriješeno­m sporu oko granice, komunikaci­ja između dviju zemalja tekla je i teče neometano. Kako za mandata bivše predsjedni­ce, tako i sada. Štoviše, Milanović je poslao jasnu poruku kad je za prvi inozemni radni posjet odabrao Sloveniju.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia