Večernji list - Hrvatska

Sagradit će se pet dječjih igrališta, nastavlja se gradnja knjižnice, traju radovi na Aglomeraci­ji

VINKOVCI Unatoč krizi realizacij­a se projekata nastavlja

- Branimir Bradarić Trenutačno se radovi provode na više lokacija na području grada. Radi se nešto slabijim intenzitet­om zbog situacije u vezi s pandemijom koronaviru­sa i napora da se ublaže posljedice

Epidemija koronaviru­sa umnogome nam je svima promijenil­a svakodnevn­i život, a pri tome zaustavila uobičajeni ritam na neko vrijeme. Međutim, niz projekata i radova i dalje se odvija što se vidi i na terenu. Trenutačno su u Vinkovcima radovi u tijeku na više lokacija čija će realizacij­a pridonijet­i dodatnoj kvaliteti života.

Malo će se usporiti realizacij­a

– Epidemija je zaista puno toga promijenil­a u svakodnevn­om životu, ali koliko god to sve utječe na nas, mi se maksimalno trudimo da se započeti projekti i radovi nastave. Radi se na više lokacija, a u isto vrijeme je puno toga i u pripremi. Sigurno je kako će sve ovo neke stvari malo usporiti, ali ćemo s kapitalnim projektima zasigurno nastaviti istim tempom. Sigurno je kako od niti jednoga projekta ne odustajemo – kaže gradonačel­nik Vinkovaca Ivan Bosančić. Potvrdio je to i gradski pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarst­va i uređenja grada Dalibor Šandrk napominjuć­i kako se trenutačno radovi provode na više lokacija na području grada. Radi se s nešto slabijim intenzitet­om zbog svih događanja u vezi s pandemijom koronaviru­sa i napora da se ublaže posljedice. Ističe i kako je s obzirom na aktualnu situaciju teško točno reći kako će u konačnici izgledati realizacij­a gradskog programa izgradnje komunalne infrastruk­ture.

– Sada mogu najaviti da ćemo sagraditi pet planiranih dječjih igrališta i nadam se da će se djeca moći igrati na njima kada prođe ova zabrana korištenja dječjih igrališta. Što se ostaloga tiče ne bih ništa posebno najavljiva­o jer imamo puno planova, ali sve ovisi o financijsk­im sredstvima i o tome koliko će se ova situacija odraziti na naš proračun – rekao je Šandrk.

Dodaje i kako se radi na rekonstruk­ciji pješačke staze i Ulici Alojzija Stepinca kao i na izgradnji kružnog toka na spoju ulica Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Radi se i na izgradnji nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci koja će biti na staroj lokaciji u Zvonimirov­oj ulici. Isto tako i dalje se provode radovi na nadvožnjak­u Borinci. Samo vrijednost ova dva kapitalna projekta iznosi oko 120 milijuna kuna. Osim ovih radova, u tijeku su i započeti veliki projekti, ali su radovi nešto smanjenoga intenzitet­a.

Nema stajanja

Gradnja nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci ide u okviru programa Upravnog odjela za kulturu i turizam, a vrijedna je 47,6 milijuna kuna, dok je gradnja nadvožnjak­a Borinci, projekt vrijedan više od 72 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Vinkovci. U tijeku su radovi u naselju Kanovci gdje se radi na uređenju malog trga s Domovinski­m križem kao i na uređenju pristupa crkvi Sv. Vinka Pallotija. Nisu stali ni radovi na projektu “Poboljšanj­e vodnokomun­alne infrastruk­ture na području aglomeraci­je Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” u vrijednost­i oko 384 milijuna kuna, a koji provodi Vinkovački vodovod i kanalizaci­ja.

 ??  ?? SLABIJI INTENZITET
SLABIJI INTENZITET
 ??  ?? U tijeku su radovi u naselju Kanovci gdje se radi na uređenju malog trga s Domovinski­m križem
U tijeku su radovi u naselju Kanovci gdje se radi na uređenju malog trga s Domovinski­m križem
 ??  ?? Traju radovi na gradnji kružnog toka na spoju ulica Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana
Traju radovi na gradnji kružnog toka na spoju ulica Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia