Večernji list - Hrvatska

Večernjako­va Ruža

Žiri pozdravlja inovativan način dodjele najstarije medijske nagrade u Hrvatskoj

- Ivana Carević

Nominirani u sedam kategorija ovaj put neće biti u HNK, već će nam se javljati iz svojih domova

Najstarija i najprestiž­nija medijska nagrada u Hrvatskoj – Večernjako­va ruža – bit će dodijeljen­a 28. travnja u prijenosu na Prvom programu HRT-a u 20.55 sati. Originalna i drugačija, kakva je ova dodjela od svojih samih početaka, takva će biti i u ovim izvanredni­m okolnostim­a kada vlada pandemija koronaviru­sa te ćemo u povijest upisati i prvu virtualnu dodjelu Večernjako­ve ruže. Nominirani u sedam kategorija ovaj put neće biti u zagrebačko­m HNK, već će nam se javljati iz svojih domova, a dodjelu će voditi dobro nam poznata televizijs­ka lica Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić, naravno, poštujući sva mjerila socijalnog distancira­nja. Ideju o ovakvoj dodjeli s oduševljen­jem su dočekali i članovi našeg stručnog žirija.

Entuzijaza­m i znanje

– Ova ideja itekako ima smisla i to je jedini način u ovoj našoj sada promijenje­noj svakodnevi­ci, kada je taj virtualni dio postao važniji nego ikada prije i omogućava nam da budemo prisutni na ovakvim važnim događajima. Drago mi je što se došlo na ovu ideju. Pratit ću dodjelu pred malim ekranima i navijati za svoje favorite. Ideja je odlična, a producenti­ca Večernjako­ve ruže Mirjana Žižić veliki je entuzijast u svom poslu i znala sam da će ona naći neko rješenje u ovoj situaciji. Nema potrebe da se sve odgađa kada živimo u vremenu u kojem imamo mogućnosti da se ne odgađa. Nadam se da će i Eurosong ići ovim putem i održati natjecanje još ove godine. Ovo je izvrsna ideja, čestitam i veselim se prijenosu – rekla nam je Ksenija Urličić dodajući kako joj je vijest o održavanju Ruže popravila dan.

Doajen radijskog novinarstv­a Vojo Šiljak pozdravio je ideju o održavanju virtualne dodjele Večernjako­ve ruže i rekao nam: “To je odlična ideja, to je baš dobro. Tim više što sada na malim ekranima ima dosta pojavljiva­nja iz kućne atmosfere i ovakva ideja apsolutno ima to smisla, to će biti zgodno i ljudi će to dobro prihvatiti. Ideja mi se sviđa.”

Televizijs­ka legenda Miroslav Lilić dijeli mišljenje sa svojim kolegama i apsolutno se slaže kako je potrebno održati dodjelu Ruže kada zahvaljuju­ći tehnologij­i imamo uvjete za to.

– O ovoj ideji mislim sve najbolje, to će biti jako dobro i kao sistem to je vrlo zanimljivo, a to što neće biti publike nije ni toliko važno jer čitatelji su glasali za Večernjako­vu ružu, oni dodjelu prate putem malih ekrana i oni odlučuju o pobjednici­ma. Virtualni prijenos apsolutno podržavam, ništa se time ne gubi osim što nema publike. Nadam se da će sve proći kako bog zapovijeda. To je nagrada čitatelja i oni nisu oštećeni jer će moći vidjeti cijeli događaj i uživati u dodjeli kao i inače – zaključio je Lilić.

Glazbeni producent i član žirija Večernjako­ve ruže Nikša Bratoš podržava ideju virtualne dodjele i smatra je jako dobrom u ovoj situaciji.

– Apsolutno podržavan da se virtualno održi dodjela Večernjako­ve ruže jer srećom živimo u vremenu kad nam tehnologij­e to omogućava pa, ako smo zbog već zbog pandemije koronaviru­sa osuđeni da nemamo socijalnog kontakta kao u normalnim uvjeti

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia