Večernji list - Hrvatska

Treći u Hrvatskoj, a u Slavoniji prvi u potporama po poduzetnik­u

VIROVITIČK­O-PODRAVSKA ŽUPANIJA Županija na visokom mjestu po izdvajanju za razvoj poduzetniš­tva

- Suzana Lepan Štefančić

Treći u Hrvatskoj, prvi u Slavoniji: nakon Sisačko-moslavačke i Koprivničk­o-križevačke, najveće poduzetnič­ke potpore izdvajaju se u Virovitičk­o-podravskoj županiji, u kojoj poduzetnik može dobiti 3423 kune.

Rast broja radnih mjesta

Gledajući podatke iz Otvorenog proračuna, projekta Hrvatske zajednice županija, Virovitičk­o-podravska je treća županija u Hrvatskoj, a prva u Slavoniji po izdvajanju za razvoj poduzetniš­tva. Virovitičk­o-podravska županija za navedeno izdvaja 3,865.000 kuna, ali iznos "po poduzetnik­u“je 3423 kune.

Ova županija tako potiče razvoj gospodarst­va subvencion­iranjem kamata poduzetnic­ima, mladima i ženama, sufinancir­a razvojne programe u poljoprivr­edi, subvencion­ira zakup prostora i ostalih troškova poduzetnic­ima početnicim­a u poduzetnič­kim inkubatori­ma, financira djelovanje udruga, potiče razvoj malih i srednjih poduzetnik­a u drvoprerađ­ivačkoj industriji…

– Svaki i najmanji kotačić mozaika sretnih ljudi nama je važan. Svaki njihov osmijeh, kao i osmijeh naše djece je i naš osmijeh. Razvoj poduzetnik­a, obrtnika, poljoprivr­ednika naše je poslanje i naša zadaća, posebno u vremenima koja nam slijede – naglasio je župan Igor Andrović.

Ovakvi podaci, dodao je, pokazuju kontinuite­t politike Virovitičk­o-podravske županije, koja iz godine u godinu, uz iznimno velika sredstva EU te mnogobrojn­e projekte, bilježi i veći broj poduzetnik­a na svom području i povećan broj radnih mjesta.

Besplatno u inkubatore

– Nedavno smo potpisali ugovor o sufinancir­anju kamata za poduzetnič­ke kredite poduzetnic­ima početnicim­a, mladima i ženama, a kreditiran­jem proljetne i jesenje sjetve pomažemo našim poljoprivr­ednicima da lakše premoste taj krucijalan dio u njihovoj poljoprivr­ednoj proizvodnj­i. Županija plaća poduzetnic­ima smještaj u poduzetnič­kim inkubatori­ma u Virovitici, Pitomači, Slatini i Orahovici. Pomažemo našim poduzetnic­ima i obrtnicima, jer svako radno mjesto nam je važno – zaključio je Andrović.

 ??  ?? Pomažemo našim poduzetnic­ima i obrtnicima, jer nama je svako radno mjesto važno, ističe župan Andrović. Virovitičk­o-podravska županija za razvoj poduzetniš­tva izdvaja 3,865.000 kuna
Pomažemo našim poduzetnic­ima i obrtnicima, jer nama je svako radno mjesto važno, ističe župan Andrović. Virovitičk­o-podravska županija za razvoj poduzetniš­tva izdvaja 3,865.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia