Večernji list - Hrvatska

TV kamere zamijenile su novim karijerama

Nikada nisu požalile zbog odlaska s televizije

- Ivana Carević i Samir Milla

Nakon godina provedenih ispred televizijs­kih ekrana, naše poznate voditeljic­e odlučile su napraviti zaokret u karijeri. Neke od njih ostale su vezane za medijski posao, a neke su sasvim napustile svoju branšu. Javnu televiziju, nakon deset godina staža, prije dvije godine napustila je Lana Banely. Novinarka i urednica u sportskoj redakciji HTV-a od Prisavlja se oprostila 1. listopada 2018. Njezino novo zanimanje je dizajneric­a interijera te je otvorila svoj studio za dizajn LB Interior Design Studio u kojem sa svojim timom klijentima pomaže da ostvare svoju viziju doma.

Odlično iskustvo

Na odlazak s HRT-a odlučila se ove godine i voditeljic­a Nevena Rendeli i okrenula privatnom biznisu i organizaci­ji događanja, koja će zbog pandemije koronaviru­sa morati pričekati realizacij­u. Nevena se zato vratila pred kamere, a svakog petka od 20 sati možemo je gledati u njezinu talk-showu na webu i Facebooku Miss7. – S Miss7 sam prvo dogovorila da jednom mjesečno pišem kolumnu. Kako je kolumna bila odlično čitana, dogovorili smo se i da pokušam s kućnim talk-showom u kojem neobvezno razgovaram s poznatim osobama – kaže Nevena, koja sve radi sama. Voditeljic­a je, realizator­ica i producenti­ca svoje emisije.

– Prvu emisiju, s Barbarom Kolar, radila sam s ručnikom na glavi, baš kao što bih je i dočekala da je došla k meni doma. I njoj je odgovaralo da se ne mora dotjerivat­i i šminkati. Sve je spontano i opušteno, a to se moglo i vidjeti kada su na kraju emisije u sobu ušle moje kćeri, jer je suprug koji ih je čuvao u drugoj prostoriji mislio da je emisija gotova – sa smiješkom priča Nevena.

– Najbolje od svega mi je da sve radim u dogovoru s ekipom Miss7 s kojom se dosad uopće nisam vidjela, a sve se dogovaramo kao po špagi – ističe Rendeli. HRT, Nova TV, RTL i Al Jazeera Balkans bila su radna mjesta prekaljene novinarke Mirjane Hrge koja se nakon prekida radnog odnosa na RTL-u posvetila turizmu, zatim je bila savjetnica bivše predsjedni­ce Kolinde Grabar-Kitarović, a sada suprugu pomaže u restoranu koji je preuzeo sa svojim poslovnim partnerom u Osoru na otoku Cresu.

Lijepe promjene

Mirna Berend godinama je bila jedno od zaštitnih lica zabavnog programa HRT-a, a 2000-ih otišla je s HRT-a tvrdeći da se više nije vidjela u emisijama koje se više nisu radile prema profesiona­lnoj razini na koju je navikla. Od tada se posvetila izradi nakita i kozmetike, za koje njezini kupci imaju samo riječi hvale. Bivše RTL-ovke Renata Sopek i Antonija Stupar Jurkin također su TV ekrane zamijenile novim izazovima. Antonija se od malog ekrana oprostila nakon 14 uspješnih voditeljsk­ih godina i vratila se u studentske klupe i na poslovnom učilištu studira marketing i menadžment. – Upisala sam jesenas smjer za menadžera marketinga i event menadžera. Odluka je zapravo bila vrlo laka, htjela sam dodatno usavršiti znanje koje sam stekla tijekom dvogodišnj­eg rada na televiziji kao event menadžeric­a – rekla nam je nedavno Antonija.

Njezina kolegica Renata Sopek nedavno je na Visokoj školi za komunikaci­jski menadžment Edward Bernays obranila diplomski rad, i to videovezom, na temu “Tematski obiteljski hotel u Dubrovniku u funkciji razvoja destinacij­skog brenda”.

 ??  ?? dizajnira nakit i ima brojne poklonike (prva lijevo), Nevena Rendeli surađuje s Miss7 gdje ima vlastiti talk-show koji vodi iz svoje dnevne sobe i jako je gledan, a Mirjana Hrga pomaže suprugu u restoranu
dizajnira nakit i ima brojne poklonike (prva lijevo), Nevena Rendeli surađuje s Miss7 gdje ima vlastiti talk-show koji vodi iz svoje dnevne sobe i jako je gledan, a Mirjana Hrga pomaže suprugu u restoranu
 ??  ?? MIRNA BEREND
MIRNA BEREND
 ??  ??
 ??  ?? LANA BANELY dizajnira interijere (lijevo), a Antonija Stupar Jurkin vratila se u studentske klupe (desno)
LANA BANELY dizajnira interijere (lijevo), a Antonija Stupar Jurkin vratila se u studentske klupe (desno)
 ??  ?? RENATA SOPEK nedavno je u Visokoj školi za komunikaci­jski menadžment Edward Bernays obranila diplomski rad, i to online
RENATA SOPEK nedavno je u Visokoj školi za komunikaci­jski menadžment Edward Bernays obranila diplomski rad, i to online

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia