Večernji list - Hrvatska

Dvorana Gradski vrt opet spremna za sport

- Suzana Lepan Štefančić Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te će biti spremni ako dođe do teže krize

Volonteri Crvenog križa proteklog su tjedna rastavili i iznijeli 200 ležaja i ostalu opremu instaliran­u u dvorani Gradski vrt u Osijeku za eventualni slučaj da bolnički kapaciteti ne budu dostatni za oboljele od koronaviru­sa. Srećom, to se nije dogodilo pa je i ova preventivn­a mjera završena na najljepši način.

Dvorana Gradski vrt tako se vraća svojoj osnovnoj namjeni, održavanju sportskih i zabavnih događanja, no za to je potrebno pričekati povoljne epidemiolo­ške uvjete.

– Nacionalni stožer civilne zaštite 28. travnja donio je odluku o demobiliza­ciji dvorane Gradski vrt, pa ova demontaža potvrđuje dobru epidemiolo­šku situaciju. To je i najbolji znak da se polako, ali sigurno nakon dva i pol mjeseca bližimo finalu cijele ove priče. Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te će biti spremni ako dođe do teže krize. Srećom, do sada nije bilo potrebe za korištenje­m ovog prostora i kapaciteta, a zahvaljuje­m Crvenom križu i svim volonteriK­linički ma koji rade na ovom projektu – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Ležajevi su u dvoranu Gradski vrt, inače, postavljen­i koncem ožujka.

– Kada se pogleda na sve ove krevete, ta slika možda jest zabrinjava­juća, ali mi kao odgovorne osobe za kriznu situaciju želimo ići korak ili dva naprijed, jer u epidemiji se ne smije kasniti. Ovo je preventivn­a mjera – rekao je Goran Ivanović 26. ožujka pri obilasku dvorane u društvu novinara.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia