Večernji list - Hrvatska

Žestoko se posvadio s ocem i ubo ga nožem

U tragediji u Dugoj Resi M.P. (40) iz naselja Varoš uhićen pod sumnjom da je ubio Antona P. (60)

- Snježana Bičak

Ne znam što se dogodilo, zašto su se i jesu li se svadili, a kamoli zašto bi ubio oca. Išli smo zajedno u osnovnu školu, družili se, pa i prije nekoliko dana nas nekoliko našlo se i družili smo se kod mene. Strašno, žao mi je svih, svi su dobri ljudi i susjedi – kazao nam je prolaznik koji je poznavao M. P. (40) iz naselja Varoš u Dugoj Resi, kojeg je policija uhitila pod sumnjom da je jučer poslije 10 sati nožem napao i ubio vlastita oca Antona P. (61) u obiteljsko­j kući.

Ispitat će obitelj i poznanike

Za svoga školskog prijatelja kazao je da nije bio osoba koja bi se žalila na bilo što, bio je malo povučen, ako ga je nešto i mučilo, držao je to u sebi, nikada nije govorio o sukobima s bilo kim, kamoli s ocem. Navodno je tragediji prethodila svađa oca i sina, a što je bio motiv ili razlog za svađu, nitko od susjeda ne može ni naslutiti. Obitelj je, kažu, vrijedna, radišna, ima apartmane, sa susjedima je u dobrim odnosima, a u ono što se možda događalo iza zatvorenih vrata obiteljske kuće, nitko nije htio ulaziti. Navodno su se otac

Anton i njegov stariji sin M. i prije znali posvaditi, imali su različite poglede na neka životna pitanja, za što je, kažu neki, znala i policija, ali nije to bilo ništa što bi dalo naslutiti da bi moglo kulminirat­i takvim nasiljem. Sve do jučer. – Čuli smo vrisak ženske osobe, plač i zapomaganj­e. Žena je zvala u pomoć, molila je susjede da zovu hitnu pomoć. I hitna pomoć i policija ubrzo su došli. Koliko smo shvatili, ocu nije bilo pomoći. Tad još nismo znali što se dogodilo, nismo čuli nikakvu svađu, ali kada smo vidjeli da policija posebnom trakom ograđuje kuću, bilo je jasno da se dogodila tragedija – kažu nam susjedi u nevjerici.

Nitko ne može ni naslutiti što je bilo razlog da svađa završi tako tragično.

Županijsko državno odvjetništ­vo i policija, koja je odmah počela provoditi istragu, ispitat će obitelj, poznanike, kako bi uspjeli rekonstrui­rati događaje u obiteljsko­j kući toga jutra i koji su motivi i višegodišn­ji sukobi doveli do tragedije.

– U dvorištu obiteljske kuće u dugoreškom naselju provodimo očevid u suradnji s policijom PU karlovačke. Po do sada dostupnim saznanjima, usmrćen je 61-godišnji muškarac, hladnim oružjem, najvjeroja­tnije nožem, a učinila je to njemu bliska osoba u dobi od 40 godina. Motive tog događaja utvrđivat ćemo tijekom istrage, a bit će potrebno provesti i dokazne radnje obdukcije te fiziološko-kemijsko vještačenj­e s ciljem utvrđivanj­a djela i počinitelj­a. Zasad nema očevidaca događaja.

Nije pružao otpor

Počinitelj je uhićen odmah nakon što je zatečen na mjestu događaja. Koliko znam, nije pružao otpor pri uhićenju. Naloženo je vađenje krvi počinitelj­a koja će ići na vještačenj­e kako bi se utvrdili detalji, od toga je li osoba bila pod utjecajem kakvih supstanci do toga da se vidi i stanje ubrojivost­i osumnjičen­og u trenutku događaja. Prema informacij­ama koje sada imam, nitko iz obitelji, ni žrtva ni počinitelj, nisu nikada kazneno prijavljen­i zbog kaznenih djela nasilja u obitelji ili nekih drugih oblika nasilja. Za sada mi nije poznato je li bilo prekršajni­h prijava – kazao nam je Dubravko Skolan, zamjenik županijske državne odvjetnice, koji vodi istragu. Na mjestu tragedije pronađeno je hladno oružje, koje će također biti vještačeno radi utvrđivanj­a materijaln­ih, ali i DNK tragova kojima bi se moglo povezati predmet s počinitelj­em, te tragove sa žrtvom.

 ??  ?? ČUO SE VRISAK ženske osobe i zapomaganj­e da se zove hitna, prepričava­li su jučer susjedi u nevjerici
ČUO SE VRISAK ženske osobe i zapomaganj­e da se zove hitna, prepričava­li su jučer susjedi u nevjerici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia