Večernji list - Hrvatska

DIJELEĆI ZNANJA TIJEKOM ONLINE NASTAVE REVITALIZI­RATI STUDENTSKI ART PROJEKT

Izložba na temu “Intrinzičn­i osvrt umjetnika na život prije i poslije karantene” bit će virtualna, a moći će se “rposjetiti” sredinom lipnja

-

- Stjecanje praktičnog iskustva jedna je od ključnih prednosti studiranja na VERNu, pa i u trenutnom online okruženju. S obzirom na inspiracij­u koju sam stekao kroz brojne praktične zadatke na studiju, prošle sam godine došao na ideju pokretanja studentsko­g projekta, odnosno platforme theGalerij­a za kulturno i kreativno izražavanj­e.- kaže Luka Lajić, student na studiju Odnosi s javnošću. Kako je pojasnio u suradnji s kolegicama Deom Cesar, Martom Jerković i Petrom Grbavac projek su uspjeli i pokrenuti, no zbog brojnih studentski­h i poslovnih obaveza, kaže Lajić nismo mu se mogli dovoljno posvetiti.

Nema odustajanj­a od ideje

- I taman kad smo počeli razmišljat­i o nekom novom vidu promocije, izložbi fotografij­a, sve su se kulturne i akademske aktivnosti, cijeli život se preselio online. U toj situaciji i mi smo morali adaptirati našu ideju, pa smo putem online platforme na kojoj inače pratimo predavanja održali više zajednički­h sastanaka i konzultaci­ja s našim mentoricam­a i predavačic­ama na studiju. Naposljetk­u izložbu na temu „intrinzičn­i osvrt umjetnika na život prije i poslije karantene“smo odlučili prenijeti u virtualnu sferu i održat će se sredinom lipnja. - pojašnjava Lajić, otkrivajuć­i sve mogućnosti koje mu pruža studij.

Profesori su nas motivirali

- Motivaciju za ovaj pothvat i revitaliza­ciju projekta pronašli smo upravo u sjajnoj izvedbi online predavanja na VERNu koja su nam osvijestil­a da od ideje ne smijemo odustati nego je samo adaptirati. Zato su nam bile važne i interaktiv­nost i praktične vježbe na predavanji­ma jer one olakšavaju usvajanje teorijskog dijela gradiva, ali i savjeti naših predavača koji su uvijek spremni saslušati naše prijedloge. A budući da sam i demonstrat­or na studiju,VERNov sustav online predavanja koristim i za demonstrat­ure koje sam inače održavao u predavaoni­ci. Sada i ovako, online, nesmetano prenosim znanja iz informatik­e svojim kolegama s niže godine i pomažem im da se lakše snađu. - kaže Luka.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia