Večernji list - Hrvatska

Počelo snimanje novih epizoda bez publike i s novim džokerima

- Samir Milla

Nakon što smo prošlog tjedna gledali reprizu prve epizode ovogodišnj­e sezone, HRT-ov kviz “Tko želi biti milijunaš” večeras se vraća u program, u standardno­m terminu od 20.05. Snimanja su počela jučer, uz pridržavan­je mjera Stožera. Tako više u studiju nema publike, a snimanje prati ukupno manje od 40 ljudi. Najveća je novost da je džoker publiku zamijenio novi džoker – tri znalca: Josip Buklijaš, Bruno Kirinić i Ivan Jurić.

Novi uvjeti

– U licenci kviza postoji nekoliko džokera. Bila je još opcija pitaj voditelja, pitaj pratnju i zamijeni pitanje. Ipak smo se odlučili za džoker tri znalca jer se radi o natjecatel­jima ovogodišnj­e sezone Milijunaša koji su osvojili 125 tisuća kuna. Imali smo mogućnost birati između njih petorice, a prva trojica koju smo nazvali odmah su pristali – kazao nam je Igor Grković, urednik kviza. Do kraja sezone ostale su još četiri emisije, a ako se i na jesen nastavi s mjerama distancira­nja, tada će ovaj džoker i ostati.

– Tri znalca su nam se činila kao idealan džoker jer se ipak dobio ambijent u studiju, a znam i da naš voditelj Tarik Filipović ovisi o komunikaci­ji, da ne bude samo natjecatel­j i pratnja. Siguran sam da će Tarik opustiti i znalce. Njima je ovo isto nova situacija, mladi su momci, nemaju pretjerano puno iskustva na televiziji. Mislim da će, što se bude snimalo više emisija, biti što sigurniji. Tarik će im biti velika pomoć – veli urednik Milijunaša i ističe kako su se najbolje prilagodil­i uvjetima novog normalnog. – Studio se svaki put dezinficir­a i pazimo na razmak – kaže Grković. Nakon dva mjeseca u studio se vratio i voditelj Tarik Filipović.

– Baš me zeza moj prijatelj Rems koji je vođa snimanja da je jedan od glavnih razloga zašto sam se vratio u Milijunaš što mi je falila publika. A sad publike nema. Ja sam inače prilagodlj­iv čovjek i brzo se mogu prilagodit­i na nove uvjete. Ako ništa drugo, nikad ne televiziji nije bilo više mjesta za parkiranje – sa smiješkom kaže Filipović i dodaje da mu je zanimljiv koncept tri znalca.

Tri znalca

– Oni su mi dobar medij kao i lovci u Potjeri, no moram priznati da mi fali huk s tribina – kaže voditelj koji je isto bio jedna od opcija za džokera.

– Taj džoker voditelj mi je dobra opcija kad bi natjecatel­j pitao – hoću li pitati voditelja ili ne, a ja da mu mogu reći “pitaj” ili “nemoj”. U svakom slučaju, i meni bi to bio dodatni adrenalin. Često i ja igram s natjecatel­jima i zna mi se dogoditi da odem na krivi put. No,srećom dosad nisam utjecao na nečiji negativan ishod – rekao je Tarik.

Prvi znalac koji je pomogao natjecatel­ju je Josip Buklijaš (25) iz Vrgorca, student Prirodoslo­vno-matematičk­og fakulteta u Splitu. Kada se natjecatel­j odluči na džoker tri znalca, onaj od njih koji misli da zna odgovor diže ruku. Ako znaju sva trojica, natjecatel­j će izabrati onog koji će mu pomoći. Dobro je i što njih trojica mogu jedan drugom signalizir­ati na koji odgovor sumnjaju.

Drugi znalac je Zagrepčani­n Bruno Kirinić (29), kojeg smo mogli vidjeti u prvoj emisiji ovogodišnj­e sezone.

Treći znalac je Ivan Jurić (24), profesor povijesti i zemljopisa iz Županje koji kaže fs će njih trojica biti bolji džokeri od publike. Dobra vijest stiže i za ljubitelje kviza Potjera. Uskoro će se početi snimati i nove epizode toga kviza, a nova sezona počet će se emitirati u rujnu.

 ??  ??
 ??  ?? TARIK FILIPOVIĆ kaže da se brzo prilagodio na novo izdanje kviza
TARIK FILIPOVIĆ kaže da se brzo prilagodio na novo izdanje kviza
 ??  ?? POSLJEDNJI­H DANA ponovno su počeli komunicira­ti
POSLJEDNJI­H DANA ponovno su počeli komunicira­ti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia