Večernji list - Hrvatska

Grčić: Novi val korone urušio bi gospodarst­vo i odveo u još dublju krizu

-

Koliki će biti pad gospodarst­va, vrlo je neizvjesno. Očekujem da će stopa pada biti najmanje oko 10-ak posto, a možda i više. Ne daj Bože da dođe do novog vala jer bi on još više urušio gospodarst­vo i to bi izazvalo još dublju krizu. Poručio je to u studiju Večernjeg lista saborski zastupnik SDP-a i bivši potpredsje­dnik SDP-ove Vlade Branko Grčić, koji je istaknuo i kako je rebalans proračuna improvizir­an i predizborn­i. Pita se što će biti nakon 15. lipnja kada istekne mjera za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 4000 kune, a drži i da će moratorij na kredite na tri mjeseca pomoći samo nekima te da je Vlada napravila samo pola posla.

– Doći će leasing društva i banke i morat će preuzimati te hipoteke. Nitko neće imati koristi. To će ležati tamo negdje na bilancama banaka, past će cijene nekretnina na tržištu. Vremena ima ako se ne srlja u izbore. Nemojte ljude ostaviti u vakuumu – kazao je Grčić. Dodao je i kako se može dogoditi situacija da se nakon izbora neće moći sastaviti Vlada. Na pitanje je li pobornik velike koalicije, kazao je da to nije baš izgledno.

– To se jedino može dogoditi u situaciji da se na jesen dogodi novi val i da treba barem privremeno osnovati vladu nacionalno­g spasa koja može brzo reagirati – kazao je Grčić. Govorio je i kako aktualna gospodarsk­a kriza može biti i prilika za Hrvatsku.

– Zatvarat će se ekonomije pojedinih regija. Ne postoji više tolika sklonost da se pod svaku cijenu uvoze jeftini kineski proizvodi – kaže Grčić ističući da je to prilika za Hrvatsku i da se zato trebamo pripremiti.

Milanović se sastaje s Pahorom

 ??  ?? MILANOVIĆ DANAS U TEZNU
MILANOVIĆ DANAS U TEZNU
 ??  ?? Gordan Grlić Radman
GORDAN GRLIĆ RADMAN
Gordan Grlić Radman GORDAN GRLIĆ RADMAN

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia