Večernji list - Hrvatska

Izglasali suspenziju šefa međimursko­g SDP-a Mladena Novaka

-

Županijski odbor SDP-a izglasao je većinom glasova suspenziju šefa međimursko­g SDP-a Mladena Novaka na dvije godine. Kulminacij­a je to razmirica unutar stranke u Međimurju.

– Ova situacija tinja posljednji­h godinu dana. Planiramo u vrlo kratkom roku rekonstrui­rati cijelu organizaci­ju – kaže načelnik Goričana Mario Moharić, koji se politički razišao s Novakom koji je lani predložio da se Moharića suspendira s mjesta potpredsje­dnika. Novakovu je suspenziju, pak, kaže Moharić, tražilo Predsjedni­štvo županijske organizaci­je sa šest od devet glasova. Njihov zaključak je imao tri točke i odbor ga je prihvatio. Novak ima pravo na žalbu.

– Nadam se da ovo neće puno utjecati na predstojeć­e parlamenta­rne izbore. Stranka je ovdje dosta nisko kotirala i mislim da će joj se samo poboljšati rejting – smatra Moharić. Predsjedni­štvo stranke na državnoj razini trebalo bi predložiti povjerenik­a. – Hoće li to biti netko iz Međimurja ili iz vrha stranke, vidjet ćemo. Mi u predsjedni­štvu skloni smo tome da se odredi iz vrha stranke i da se primiri situacija – kaže Moharić, koji nije želio govoriti o razlozima za suspenziju. Navodno, spominjala se slaba aktivnost ogranaka i porez. – Kakvoj suspenziji? Unutarstra­načke stvari rješavamo unutar stranke i, ako bude što trebalo reći, kad dođe vrijeme, onda ćemo to i objaviti – rekao nam je Novak, ne želeći odgovarati na dodatna pitanja.

Suspenziju je tražilo Predsjedni­štvo županijske organizaci­je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia