Večernji list - Hrvatska

Sinčić i Lovrinović u koaliciji, mijenjali bi izborni zakon

-

Na ovim se izborima bira ili između lažolopovs­ke elite okupljene oko Plenkoviće­va HDZ-a, HDZ-ova duplića gospodina Škore i SDP-ove Restart koalicije – rekao je, u svom već poznatom stilu, jučer predsjedni­k Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u zagrebačko­j Bisačkoj ulici i budućem izbornom stožeru predstavlj­ajući svoj tim za parlamenta­rne izbore te koaliciju s Ivanom Lovrinović­em, odnosno njegovom strankom Promijenim­o Hrvatsku. Sam

Lovrinović kazao je da će idućih dana predstavlj­ati nove članove koalicije, a žele okupiti “poštene i stručne ljude koji u sebi imaju čvrstine i duha za promjene, građanskog aktivizma i hrabrosti” za ključne promjene u Hrvatskoj. A kad se one, prema njegovu mišljenju, dogode, odnosno prođe li dobro na izborima, prvo će raditi upravo na izmjeni izbornog zakona.

– Ovaj su izborni sustav namjerno izmislile dvije stranke da ostanu na vlasti do sudnjeg dana. Glasovi se bace ili preliju u mandate HDZ-a i SDP-a – pojasnio je svoju ideju Ivan Lovrinović, dok je njegov odjučerašn­ji koalicijsk­i partner Ivan Vilibor Sinčić rekao da Hrvatska treba “pravosudnu reformu, kao i reformu javne uprave i jedinica lokalne samouprave te novi, reformiran­i mirovinski sustav jer je trenutačni neodrživ”. Nužan je kaže, i novi zdravstven­i sustav “jer se ovaj raspada”.

 ??  ?? PARTNERI Ivan Lovrinović i Ivan Sinčić
PARTNERI Ivan Lovrinović i Ivan Sinčić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia