Večernji list - Hrvatska

Dođite pred Sabor, pokažite fotografij­e ruševina

-

Razvili su transparen­t s natpisom “Zagreb vam ovo neće zaboraviti”, a onda najavili da će pred Saborom ostati dok danas u njega ne stignu zastupnici koji bi trebali izglasati raspuštanj­e parlamenta. Da se to nikako ne smije dogoditi prije nego što se donese Zakon o obnovi zgrada stradalih u potresu, misle Zagreb je naš, Možemo, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad, čiji su čelnici jučer organizira­li prosvjed na Markovu trgu.

– Tražimo od zastupnika da glasuju protiv raspuštanj­a Sabora i nastave zasjedati dok se ne donese Zakon o obnovi. A građane koji nemaju toplu vodu i grijanje, kojima su se urušili dimnjaci i zabatni zidovi, koji su ostali bez kuća, pozivamo da dođu s fotografij­ama i pokažu ih zastupnici­ma – rekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš pa je nedonošenj­e “potresnog zakona” nazvao “najneodgov­ornijim potezom Sabora u povijesti Hrvatske”. Kako je kazao Tomašević, prvo nek’ zastupnici riješe probleme, a onda nek’ se bave svojim izbornim kalkulacij­ama. Da je trenutačno još uvijek 835 ljudi smješteno u studentsko­m domu Cvjetni, istaknula je Rada Borić iz Nove ljevice, dok je Sandra Benčić iz Možemo kazala kako će se obnova Zagreba čekati sigurno barem godinu dana.

– A tko će biti odgovoran kad nekome nešto, primjerice, padne na glavu? Mi moramo biti svjesni da zakona sigurno neće biti do studenoga, a izglasa li se i tada, doći će zima pa se opet ništa neće obnavljati – rekla je Sandra Benčić. Spomenutim strankama i platformam­a na Markovu trgu jučer su se pridružili i Zagrepčani koji već sada Zakon o obnovi čekaju gotovo dva mjeseca.

 ??  ?? PODRŠKA Zagrepčani­ma na Markovu trgu priključio se i Mile Kekin s obitelji
PODRŠKA Zagrepčani­ma na Markovu trgu priključio se i Mile Kekin s obitelji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia