Večernji list - Hrvatska

Za podizanje komunalnog standarda u općinama u županiji više od 2,3 mil. kuna

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA Osigurana sredstva u državnom proračunu za ovu godinu

- Vedran Balen

Za projekte 16 brodsko-posavskih općina u državnom je proračunu ove godine osigurano više od 2,3 milijuna kuna za poticanje razvoja komunalnog gospodarst­va i ujednačava­nje komunalnog standarda. Ovisno o stupnju razvijenos­ti pojedinih jedinica lokalne samouprave, maksimalni iznos sufinancir­anja pojedinog projekta mogao je iznositi do najviše 400.000 kuna.

Prijavilo se 397 jedinica

Ministarst­vo graditeljs­tva i prostornog­a uređenja poziv je objavilo radi osiguravan­ja financijsk­e potpore za projekte JLS-a koji pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnost­i i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijet­i podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti života stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Do 7. ožujka ove godine, do kada je poziv bio otvoren, projektne prijedloge “teške” 371,6 milijuna kuna dostavilo je 397 jedinica lokalne samouprave, a za njihovu je realizacij­u zatraženo sufinancir­anje u iznosu od 120,3 milijuna kuna.

Nakon provedenog postupka ocjenjivan­ja i vrednovanj­a svih projekata, povjerenst­vo je u okviru raspoloživ­ih sredstava izradilo rang-listu projekata te predložilo ministru projekte za sufinancir­anje.

Dobili do 170.000 kuna

Od jedinica lokalne samouprave iz Brodsko-posavske županije, financijsk­u potporu u iznosima od 100.000 do 170.000 kuna za svoje su projekte dobile općine Bebrina, Bukovlje, Cernik, Davor, Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Klakar, Okučani, Podcrkavlj­e, Rešetari, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica i Vrpolje.

Riječ je o projektima kao što su nabava vozila za komunalne poslove, rekonstruk­cija, dogradnja i adaptacija pješačkih staza, sanacija kolnika, rekonstruk­cija savskog obrambenog nasipa, gradnja prometnica, pješačkih i biciklisti­čkih površina, gradnja distributi­vne vodovodne mreže, sanacija nerazvrsta­nih cesta, nabava opreme za održavanje javnih površina, gradnja i poboljšanj­e javne rasvjete i slično. Šestorica radnika od preostalih 26 u Švedskoj će ostati još neko vrijeme, a njih 20 vratit će se u pet kombija i ići u 14 dnevnu karantenu, poručio je šef Stožera Stjepan Bošnjakovi­ć

 ??  ??
 ??  ?? RIJEČ je o projektima kao što su nabava vozila za komunalne poslove, rekonstruk­cija, dogradnja i adaptacija pješačkih staza, sanacija kolnika, gradnja prometnica, pješačkih i biciklisti­čkih površina...
RIJEČ je o projektima kao što su nabava vozila za komunalne poslove, rekonstruk­cija, dogradnja i adaptacija pješačkih staza, sanacija kolnika, gradnja prometnica, pješačkih i biciklisti­čkih površina...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia