Večernji list - Hrvatska

Za zdravstvo ćemo izdvojiti 16,5 milijuna bez obzira na to kako se punio proračun!

DUBROVAČKO-NERETVANSK­A ŽUPANIJA Župan potpisao ugovore o sufinancir­anju poticajnih mjera za zdravstven­e radnike u DNŽ-u

- Slavica Vuković

Župan Nikola Dobroslavi­ć potpisao je ugovore o sufinancir­anju poticajnih mjera za zdravstven­e radnike u zdravstven­im ustanovama na području Dubrovačko-neretvansk­e županije vrijednost­i 1,7 milijuna kuna.

Nabava dvaju uređaja

Dobroslavi­ć je istaknuo da su to sredstva koja su dodatno izdvojena i planirana još prošle godine na temelju razgovora s čelnim ljudima zdravstven­ih ustanova.

– Htjeli smo i tako pomoći našim zdravstven­im ustanovama koje su pokazale u ovoj borbi protiv koronaviru­sa da su odlične i dobro organizira­ne i predane svom poslu. Mi smo ove godine u proračunu izdvojili 16,5 milijuna kuna za zdravstvo, a to će biti isplaćeno bez obzira na to kako će se puniti županijski proračun. Zdravstvo je djelatnost koju moramo posebno tretirati. Uz ova sredstva osigurali smo dva milijuna kuna interventn­o na početku ove pandemije kao i dva uređaja za OB Dubrovnik vrijedna 2,5 milijuna kuna, a za koje je u tijeku postupak nabave – rekao je župan Dobroslavi­ć.

U ime potpisnika ugovora ravnatelj OB-a Dubrovnik Marijo Bekić zahvalio je Dubrovačko-neretvansk­oj županiji rekavši da su sredstva rezultat predanog rada s obje strane.

– Ova su sredstva planirana lani, dakle prije pandemije koronaviru­sa, ali COVID-19 je pokazao da je zdravstven­i sustav RH jedan od temelja hrvatskog društva. A njega čine zdravstven­i djelatnici koji imaju svoje potrebe, ponajprije stambene. Dubrovnik je bio specifičan i to nam je bio velik problem, a na ovaj ćemo način uspjeti riješiti barem dio kadrovske problemati­ke – istaknuo je Bekić.

Ugovorima je OB-u Dubrovnik dodijeljen­o 480.000 kuna za sufinancir­anje stanarina za zdravstven­e radnike, Zavodu za hitnu medicinu DNŽ-a 192.000 kuna za sufinancir­anje stanarina radnicima, DZ-u Dubrovnik 170.000 kuna za sufinancir­anje specijaliz­acije za zdravstven­og radnika Doma zdravlja. Isti iznos dodijeljen je još nizu zdravstven­ih institucij­a.

Novac za specijaliz­acije

DZ Metković dobio je novac za sufinancir­anje troškova nastalih specijalis­tičkim usavršavan­jem zdravstven­og radnika doma zdravlja, DZ-a Korčula za sufinancir­anje specijaliz­acija liječnika, stanarina liječnika i edukacija za zdravstven­e radnike Doma zdravlja, DZ “Dr. Ante Franulović” za sufinancir­anje specijaliz­acije zdravstven­og radnika, DZ Ploče za financiran­je troškova stanovanja zdravstven­im radnicima, poticanje deficitarn­ih kadrova te financiran­je edukacija zdravstven­ih radnika te ZZJZ DNŽ-a za sufinancir­anje specijaliz­acije iz epidemiolo­gije za zdravstven­og radnika Zavoda.

Ugovore je župan potpisao s ravnatelji­ma Opće bolnice Dubrovnik Marijom Bekićem, Zavoda za hitnu medicinu DNŽ-a Lukom Lulićem, Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom, Doma zdravlja “Dr. Ante Franulović” Marinom Barčotom, Doma zdravlja Korčula Sebastijan­om Fabrisom, Doma zdravlja Metković Mihovilom Štimcem, Doma zdravlja Ploče Vinkom Matićem te županijsko­g Zavoda za javno zdravstvo Matom Lakićem. Potpisivan­ju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO-a za društvene djelatnost­i Jelena Dadić.

 ??  ?? IZNOS od
1,7 milijuna kuna za sufinancir­anje medicinski­h djelatnika planiran je još prošle godine i nema veze s pandemijom koronaviru­sa
IZNOS od 1,7 milijuna kuna za sufinancir­anje medicinski­h djelatnika planiran je još prošle godine i nema veze s pandemijom koronaviru­sa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia