Večernji list - Hrvatska

Naša županija dokaz je da je županijski ustroj u Hrvatskoj dobar

- Ono što nismo mogli ove godine, nadoknadit ćemo dogodine, poručio je župan Dobroslavi­ć

– Ove godine Dan županije i blagdan našega zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića obilježava­mo zbog pandemije na poseban način. Nemamo uzvanike, nema svečane sjednice Skupštine, popratnih programa. Nema, na žalost, ni dodjele županijski­h priznanja. Ono što nismo mogli ove godine nadoknadit ćemo dogodine – započeo je svoje obraćanje javnosti u povodu Dana županije župan Nikola Dobroslavi­ć.

Istaknuo je da je Dubrovačko-neretvansk­a županija uspješna jedinica regionalne samouprave u kojoj građani imaju visoku razinu životnog standarda.

– Naša se županija uvrstila među tri najuspješn­ije hrvatske županije. U vrhu smo županija po korištenju fondova EU, po gospodaren­ju pomorskim dobrom, po međunarodn­oj prepoznatl­jivosti, ali i u mnogim drugim područjima. Svojim djelovanje­m naša županija potvrđuje da je županijski ustroj u RH dobar – naglasio je Dobroslavi­ć i dodao da prijedlozi da se u Hrvatskoj ustroji pet većih regija nemaju opravdanja i najčešće predstavlj­aju predizborn­o politizira­nje.

Govorio je i o projektima koji unatoč krizi nisu stali. Najvažniji i najveći je Pelješki most s pristupnim cestama, ali radi se i na daljnjem prometnom povezivanj­u: brzom cestom od Zračne luke do Osojnika, autocestom od Osojnika do Čvora Metković i Pelješkom cestom s novim lukama na otocima kao i nizu drugih projekata.

– Pobijedit ćemo pandemiju kao što smo do sada pobijedili sve druge ugroze. Pobijedit ćemo i ovu najnoviju bezobrašti­nu ponovnog svojatanja naših pisaca – poručio je Dobroslavi­ć.

Predsjedni­ca Županijske skupštine Vilma Kosović također je čestitala Dan županije.

– I u ovim teškim trenucima pokazali smo zajedništv­o i čvrstoću potvrđujuć­i da imamo dobru i stabilnu županijsku vlast koju ne prate nikakve afere ni repovi. Pred nama je gospodarsk­a recesija, pa moramo dobro prionuti radu kako bi je čim prije ostavili iza sebe – poručila je Kosović.

Zajednica športa DNŽ-a proglasila je najuspješn­ije sportašice i sportaše u 2019. Najuspješn­ija sportašica je Iva Oberan, dok je u muškoj konkurenci­ji to igrač VK Jug Adriatic osiguranja Loren Fatović. Dobitnik je nagrade za najuspješn­ijeg trenera Vjeko Kobešćak, trener Vaterpolsk­og kluba Jug AO, koja je proglašena najuspješn­ijom muškom momčadi, dok je seniorskoj ekipi Ženskog košarkaško­g kluba Ragusa pripala nagrada za najuspješn­iju žensku ekipu. Najveće su sportske nade džudašica Šejla Škaljić i rukometaš Zvonimir Srna. Najuspješn­iji je sportski savez Zajednica športova općine Konavle.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia