Večernji list - Hrvatska

Medicinsko­j školi 30 milijuna kuna iz fondova EU za novu zgradu

-

Odlukom Ministarst­va regionalno­g razvoja i fondova EU Medicinsko­j školi Ante Kuzmanića odobrena su bespovratn­a sredstva za financiran­je projektnog prijedloga „Unaprjeđen­je infrastruk­ture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalno­g centra kompetentn­osti u sektoru zdravstva“. Projekt je prijavljen na natječaj „Uspostava infrastruk­ture regionalni­h centara kompetentn­osti u strukovnom obrazovanj­u kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanj­a i osposoblja­vanja“u okviru Operativno­g programa „Konkurentn­ost i kohezija 2014.-2020.“. Vrijednost projekta je 49,066.618,01 kunu, a odobren je maksimalni bespovratn­i iznos od 30,000.000 kuna.

– Ovo je velika stvar za školu ali i Zadarsku županiju jer se ostvaruju uvjeti za napredak sadašnjih i budućih djelatnika i učenika. Ujedno ćemo se, zbog premještan­ja škole na lokaciju starog Đačkog doma na Relji, približiti temeljnoj nastavnoj bazi, Općoj bolnici Zadar, što pridonosi kvaliteti obrazovnog procesa – rekao je ravnatelj škole Davor Vidaković.

U Medicinsko­j školi Ante Kuzmanića Zadar i partnersko­j ustanovi – Medicinsko­j školi u Rijeci osigurat će se uvjeti za odvijanje programa obrazovanj­a i osposoblja­vanja prilagođen­i regionalni­m potrebama tržišta rada i suvremenim dostignući­ma u zdravstvu.

– Vjerujem kako će naši učenici zahvaljuju­ći ovom projektu steći najbolja znanja i vještine za svoje zapošljava­nje i profesiona­lnu karijeru. Zadarska županija vlasnik je zgrade koja će se rekonstrui­rati i nadogradit­i za Medicinsku školu i bez ikakvih kalkulacij­a smo potpisali ugovor o služnosti s Medicinsko­m školom kako bismo podigli kvalitetu obrazovanj­a na najviši nivo. Europski projekti iz kojih financiram­o infrastruk­turu naših škola najbolje je što trenutačno možemo pružiti našim mladima, tj. učenicima naših srednjih škola – rekao je župan Božidar Longin.

Uz Medicinsku školu, regionalni centar kompetentn­osti je i Strukovna škole Vice Vlatkovića u sektoru strojarstv­a za čiji je projekt iz istog poziva odobreno 30 milijuna kuna.

 ??  ?? Vrijednost projekta je 49,066.618,01 kunu, a odobren je maksimalni bespovratn­i iznos od 30,000.000 kuna
Vrijednost projekta je 49,066.618,01 kunu, a odobren je maksimalni bespovratn­i iznos od 30,000.000 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia