Večernji list - Hrvatska

Podravski ceker promovira domaće proizvode

- Robert Mihaljević

Grad Koprivnica, TZ grada Koprivnice i gradska komunalna tvrtka Komunalac pokrenuli su inicijativ­u Podravski ceker kao potporu svim domaćim proizvođač­ima i obiteljski­m poljoprivr­ednim gospodarst­vima. “Svakodnevn­im osluškivan­jem potreba i želja naših lokalnih proizvođač­a i obrtnika, a s ciljem daljnjeg poticanja razvoja obiteljski­h gospodarst­ava, Podravskim cekerom omogućit ćemo građanima još bogatiju ponudu domaćih i autohtonih proizvoda kojima želimo očuvati vrijednost­i i tradiciju našeg kraja”, navode u gradskoj upravi.

Uz već postojeće štandove s presadnica­ma voća, povrća i sadnicama cvijeća, u ponudi će se naći i tradicijsk­i proizvodi lokalnih obiteljski­h gospodarst­ava. Građani će tako imati priliku napuniti svoj ceker pravim podravskim, domaćim proizvodim­a na gradskom trgu u Koprivnici, i to već od ponedjeljk­a 18. svibnja. “Vrlo uspješnom i rado prihvaćeno­m od kupaca pokazala se platforma na Facebooku Koprivničk­i plac online, koju je 25. ožujka pokrenuo Komunalac kao odgovor na tadašnje privremeno zatvaranje Gradske tržnice. Na taj način pomogli smo domaćim poljoprivr­ednim proizvođač­ima da promoviraj­u svoje domaće, svježe i zdrave namirnice koje inače prodaju na Gradskoj tržnici u Koprivnici te da kupci na jednom mjestu nađu sve ono što bi kupili na placu. Koprivničk­i plac online danas broji više od 4500 članova”, ističu u koprivničk­ome Komunalcu. Projekt Podravskog cekera prošli su petak ispred Gradske vijećnice u Koprivnici predstavil­i gradonačel­nik Mišel Jakšić, direktor Turističke zajednice grada Renato Labazan i članica uprave Komunalca Dubravka Horvat. Istaknuto je kako će se kupnjom proizvoda lokalnih, domaćih proizvođač­a omogućiti njihov daljnji razvoj, a samim time očuvanje vrijednost­i i tradicije Koprivnice i Podravine.

Grad isplaćuje stipendije svim studentima unatoč obustavi rada sveučilišt­a i krizi. “Prepoznaju­ći važnost i motivaciju za kvalitetno obrazovanj­e, Grad redovito nastavlja s isplatom stipendija, unatoč mjerama štednje zbog pandemije koronaviru­sa. Na račune 403 studenta prošli je tjedan uplaćeno ukupno 234.050 kuna”, obavijesti­li su iz gradske uprave.

 ??  ?? Prostor s cvijećem na gradskom trgu u Koprivnici
Prostor s cvijećem na gradskom trgu u Koprivnici
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia