Večernji list - Hrvatska

Novi prostor za udrugu Društvo Naša djeca

- Danijel Prerad

U bivšoj zgradi Petrokemij­e, u prizemlju Centra II, postupno počinje uređenje prostora za potrebe udruga iz područja društvenog života. Grad Kutina ovaj je prostor otkupio od Petrokemij­e za nešto manje od dva milijuna kuna, a riječ je o 1000 kvadratnih metara prostora.

– Jedna trećina prostora koristit će za našu arhivu koja je izmještena zbog investicij­e koju smo radili u Gradskoj upravi, a ostali prostor previđen je za potrebe civilnog sektora. Ovo je prvi korak za izlaženje u susret udrugama, a počeli smo s Društvom Naša djeca. U uređenje prostora uloženo je 40.000 kuna – rekao je pročelnik za gospodarst­vo Grada Kutine Hrvoje Krmelić.

Društvo Naša djeca udruga je koja dugi niz godina aktivno djeluje na području Grada, točnije od osnutka 1957. godine. Dosad su se selili više puta i sada su zadovoljni što će dobiti svoj prostor u kojem će moći još aktivnije djelovati kroz svoje forume.

– Lokacija koju smo dobili idealna je za naše potrebe jer su prostori dovoljno veliki, imamo dio prostora za radionice, dio za ured, skladište i arhivu. Tu je odmah i parkirališ­te i zelena površina tako da će sve to moći biti iskorišten­o za naše aktivnosti – rekla je predsjedni­ca Društva Naša djeca Kutina Vlatka Vidiček Dam.

– Prostor je pripremlje­n i adaptiran. Po kvadraturi zadovoljav­a potrebama Društva Naša djeca. Po poziciji je isto dobar i mislim da će društvo imati motivaciju za još bolji rad u novom prostoru i da će privući još više djece – rekao je gradonačel­nik Zlatko Babić prilikom

prostora.• obilaska novouređen­og

 ??  ?? Društvo Naša djeca dobilo je novi prostor
Društvo Naša djeca dobilo je novi prostor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia