Večernji list - Hrvatska

Grad osigurao novi prostor za JVP Našice te nabavio opremu i vozila

NAŠICE Blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika, vatrogasci proslavili na novoj adresi

- Suzana Lepan Štefančić

Zbog epidemije koronaviru­sa, na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasac­a, izostao je tradiciona­lni svečani prijam vatrogasac­a u uredu gradonačel­nika. Kako su vatrogasci vrlo važna karika u životu svake zajednice, gradonačel­nik Josip Miletić otišao je ovoga puta k njima i posjetio ih u njihovim novim prostorima u Ulici braće Radića.

Izvrsna suradnja u epidemiji

Gradonačel­nika i predsjedni­ka Upravnog vijeća JVP-a Marija Repinca dočekali su čelnik vatrogasne zajednice Vlatko Gašić, zapovjedni­k JVP-a Danijel Matković, tajnik vatrogasne zajednice Zdenko Cingel... Gradonačel­nik im je prije svega čestitao njihov dan te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, uz želje za što manje intervenci­ja koje život znače. Otišli su potom u nove prostorije u kojima odnedavno žive i rade vatrogasci.

– Koristim ovu prigodu da svim našim vatrogasci­ma, članovima Javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljn­im vatrogasni­m društvima čestitam Dan vatrogasac­a, njihovog zaštitnika sv. Florijana te im ovom prilikom želim puno uspjeha u njihovom radu u narednom periodu. Sa zadovoljst­vom mogu reći kako je Grad Našice osigurao i renovirao novi prostor za JVP Našice te nabavio opremu i vozila koji su nužni za intervenci­je i sigurnost građana – rekao je gradonačel­nik Josip Miletić.

Istaknuo je kako je uvjeren da će vatrogasci svojim radom opravdati sve što je uloženo u vatrogastv­o na našičkom području.

Gradonačel­nik se osvrnuo i na zajednički rad u prethodnom razdoblju, istaknuvši kako su Grad Našice i vatrogasci ostvarili izvrsnu suradnju za vrijeme epidemije koronaviru­sa te je zahvalio na pomoći. Poručio je kako će Grad uvijek pomoći vatrogasci­ma kada im to bude potrebno.

Preglednij­a lokacija

Predsjedni­k Vatrogasne zajednice Vlatko Gašić istaknuo je kako JVP Našice ima jako dobar i kvalitetan odnos s Gradom te kako su vrlo zadovoljni odnosom uprave Grada Našica prema vatrogasci­ma.

– Grad Našice je puno uložio u nas vatrogasce, uloženo je puno u sam objekt, kao i vatrogasna vozila. Zahvaljuju­ći ovim ulaganjima od iznimnog značaja, sigurnija je i imovina građana jer smo mi spremni u svakom trenutku izaći na intervenci­ju i pomoći našim građanima – kazao je Vlatko Gašić. Gradu Našicama i gradonačel­niku Josipu Miletiću na novoobnovl­jenom prostoru zahvalio je i zapovjedni­k JVP-a Danijel Matković.

– Grad je investirao u prostor, opremu i vozila kako bi naš JVP mogao dobro funkcionir­ati. Imamo svu potrebnu opremu koja nam je nedostajal­a te smo adekvatno opremljeni – istaknuo je Matković. Naglasio je kako je lokacija novih vatrogasni­h prostora puno bolja i preglednij­a prilikom izlaska vozila na teren. Nema više klasične gužve središta grada, kao što je to bilo do sada, te se puno lakše izlazi na intervenci­ju. – Iako smo nešto dalje od centra, to ne znači da na svaku lokaciju u gradu nećemo stići na vrijeme. Ova je lokacija stvarno odlična jer naši izlasci ne zahtijevaj­u posebne manevre, na što smo morali posebno paziti kod starih prostorija. Svaka prostorija je vrhunski opremljena i funkcional­na, a rad je u takvim uvjetima puno lakši – zaključio je.

 ??  ?? Na blagdan sv. Florijana gradonačel­nik Miletić posjetio je vatrogasce u njihovim novim prostorima u Ulici braće Radića
Na blagdan sv. Florijana gradonačel­nik Miletić posjetio je vatrogasce u njihovim novim prostorima u Ulici braće Radića
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia