Večernji list - Hrvatska

Suradnja Grada i gospodarst­venika na planiranju strategije razvoja Požege

Održan sastanak s predstavni­cima gospodarsk­og sektora

- Vedran Balen

Zajedničko­m inicijativ­om gradonačel­nika Požege Darka Puljašića i predsjedni­ka Upravnog vijeća požeške Lokalne razvojne agencije Gorana Šutala, u prostorima Poduzetnič­kog inkubatora Požega održan je sastanak s predstavni­cima gospodarsk­og sektora radi još snažnijeg povezivanj­a i zajedničko­g planiranja strategije razvoja grada. Partnerstv­o ključnih institucij­a, organizaci­ja pojedinaca važan je faktor daljnjeg razvoja koji definira realan put za postizanje napretka i pozitivnog okruženja, ali i poštovanja i promicanja vrijednost­i grada Požege.

Jačati konkurentn­ost

– Svrha je jačati konkurentn­ost gospodarst­va, a koje će biti nositelj razvoja ukupne društvene sredine stvarajući materijaln­u osnovu i poticajno, razvojno okruženje.

Svatko od vas je stručnjak u svom području i iznimno je važno objediniti vaša iskustva jer ćemo zajednički­m djelovanje­m postići najveći uspjeh. Moramo raditi kvalitetan model poticanja poduzetniš­tva i obrtništva, smanjiti administra­tivne prepreke u poduzetniš­tvu, omogućiti i osigurati pristup povoljnim financijsk­im sredstvima za poduzetnič­ke projekte, educirati poduzetnik­e o raspoloživ­im nepovratni­m sredstvima iz fondova EU te dostupnih nacionalni­h fondova za razvoj gospodarst­va, kao i razvijati i promovirat­i poslovne zone kako bismo stvorili uvjete za

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia