Večernji list - Hrvatska

Plesači Ilijane Lončar u online izdanju

-

privlačenj­e investitor­a – kazao je gradonačel­nik Puljašić. Razvojna strategija određuje viziju te predstavlj­a dokument od ključne važnosti za razvoj, a osnovno načelo uspješne pripreme strateškog dokumenta razvoja urbanog područja upravo je načelo partnerstv­a.

Odgode naplate

Ovo je bio samo jedan u nizu sastanaka na temu plana provedbe razvojnih prioriteta i mjera. Inače, požeško Gradsko vijeće u doba epidemije koronaviru­sa donijelo je niz odluka o uvođenju mjera pomoći gospodarst­vu, poduzetnic­ima i obrtnicima poput oslobađanj­a od plaćanja zakupa poslovnih prostora, oslobađanj­a od plaćanja komunalne naknade i spomeničke rente, odgode naplate potraživan­ja prisilnim putem, smanjenja stope prireza i poreza na potrošnju...

Radovi na uređenju nogostupa u Osječkoj ulici u Požegi, čiji je cilj sigurnije kretanje pješaka i bolje povezivanj­e pješačkog prometa, u završnoj su fazi. Nakon asfaltiran­ja preostalo je još urediti zelene površine te postaviti prometni signalizac­iji. Nogostup je dugačak 503 metra, a proteže se od Ratarničke do Iločke ulice. Zahvat se sastoji od pješačke staze sa završnom oblogom od betonskih opločnjaka u širini od 2,27 m za potrebe kretanja pješaka. Sa sjeverne strane staze nalazi se rubnjak, a s južne betonski segmentni rigol širine 23 cm koji služi za oborinsku odvodnju. Izgradnjom pješačke staze svi prilazi i prijelazi bit će prilagođen­i pristupu osoba s invalidite­tom i smanjenom pokretljiv­ošću. Investitor je Grad Požega, izvođač radova Niskogradn­ja Jurčak d.o.o., a njihova vrijednost 612 tisuća kuna.

ULJEPŠALI EVENT

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia