Večernji list - Hrvatska

Stigao bager vrijedan 376.320 kuna za uređenje nogostupa i cesta, ali i groblja

Gradska tvrtka Slatina kom nastavlja ulagati u radne strojeve i opremu

- Suzana Lepan Štefančić

Gradska komunalna tvrtka Slatina kom d.o.o. nastavlja s ulaganjima u radne strojeve i opremu. Nakon nabave kombiniran­og radnog stroja, tzv. kombinirke prije dvije godine, kupljen je rabljeni bager na kotačima Doosan DX 140W.

Najpovoljn­ija ponuda

Bager je kupljen, nakon postupka javne nabave, od tvrtke Bioplus iz Osijeka, na temelju najpovoljn­ije ponude, a u iznosu od 376.320 kuna bez PDV-a. S obzirom na to da je dosadašnji bager star više od 30 godina i zahtijeva velike troškove održavanja, kupljeni bager znatno će olakšati obavljanje poslova djelatnici­ma na uređenju nogostupa i cesta na širem području grada Slatine, zatim na iskopu grobnica i uređenju groblja, poslovima zimske službe... – Kupnjom bagera uprava ulaže napore u podizanje standarda i kvalitete usluga koje društvo pruža. S obzirom na to da na slatinskom području imamo dosta održavanja nerazvrsta­nih cesta i poljskih putova, stroj je, između ostaloga, izuzetno prilagođen poslovima koji su potrebni za uređenje takvih vrsta cesta – istaknuo je direktor Slatina koma Sanjin Hmelik.

– Na ovaj način smo vozni građevinsk­i park Slatina koma pojačali jednim strojem, koji nije nov, ali u svakom slučaju je na ovom području možda jedini takve vrste i stoga će jako dobro doći u svim onim poslovima koje Grad Slatina i Slatina kom rade na području

Dječji vrtić Zeko ponovno je, od 11. svibnja, otvorio vrata svojim polaznicim­a. Potrebu za vrtićem u razdoblju do 22. svibnja iskazalo je 45 roditelja. Rad je organizira­n u pet skupina. Roditelji u vrtić ulaze na 3 odvojena ulaza, skupine su raspoređen­e u 4 zasebna hodnika, sobe dnevnog boravka imaju zaseban izlaz na terasu i dvorište te zaseban toalet. Rade dva odgojitelj­a bez preklapanj­a smjena.

UDRUGA VRETENAC

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia