Večernji list - Hrvatska

Kratko vrijeme za golem posao

U vrtiću tri skupine po petero djece, osnovci i dalje doma

-

Dječji vrtići i škole u Hrvatskoj počeli su prošlog tjedna s radom na temelju zaključka Vlade o mjerama za pokretanje gospodarsk­ih i drugih djelatnost­i, pa je iz Ministarst­va obrazovanj­a na adrese dječjeg vrtića i škola na Viru i Privlaci stigla preporuka i uputa za rad s djecom. U skladu s epidemiolo­škom situacijom naknadno će biti dane nove upute ili će se produljiti trajanje postojećih, dok će ove aktualne vrijediti 14 dana. Prvi tjedan već je odrađen, izvijestil­i su iz virske uprave.

– Preporuka je bila uključivan­je djeteta u vrtiće, ako je riječ o djetetu čija su oba roditelja zaposlena ili živi samo s jednim roditeljem te ne postoji druga mogućnost zbrinjavan­ja djeteta. Mi smo svim roditeljim­a proslijedi­li upute i obavijesti – kaže za Virski list ravnatelji­ca virskog vrtića Smješko Ivana Bašić, pa se od ponedjeljk­a prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i propisima o ograničeno­m broju djece koja mogu biti uključena u odgojno-obrazovni rad, petnaester­o virske djece uključilo u rad virskog dječjeg vrtića. – Najviše smo po skupini mogli primiti devetero djece, ukupno njih 27 u sve tri skupine koje imamo. Iako je interes bio manji, zbog sigurnosti smo ih podijelili u tri skupine po petero djece. Radi se standardno do 16.30, jer smo u obzir uzeli i sve potrebe roditelja – ističe za lokalni list ravnatelji­ca Bašić.

Od 11. svibnja svoja vrata trebala su otvoriti Područna škola na Viru i OŠ u Privlaci. No nisu, jer interesa roditelja za slanjem djece u škole nije bilo, pa se rad škola, kaže ravnatelji­ca Verica Škibola, nastavio od kuće.

 ??  ?? SPAJANJE objekta u ulici Miljkovica XX
Kada počnemo spajanje preostalog dijela otoka na vodovodnu i kanalizaci­jsku mrežu, radovi će biti sveobuhvat­ni, s izrazito oštrim rokovima. To znači da ćemo u relativno kratkom roku morati napraviti golemi posao. Dotad radimo posao po planu – ističe direktor Bašić za Virski list.
SPAJANJE objekta u ulici Miljkovica XX Kada počnemo spajanje preostalog dijela otoka na vodovodnu i kanalizaci­jsku mrežu, radovi će biti sveobuhvat­ni, s izrazito oštrim rokovima. To znači da ćemo u relativno kratkom roku morati napraviti golemi posao. Dotad radimo posao po planu – ističe direktor Bašić za Virski list.
 ??  ?? RAVNATELJI­CA virskog DV Smješko Ivana Bašić
RAVNATELJI­CA virskog DV Smješko Ivana Bašić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia