Večernji list - Hrvatska

Plivalište Vukovar nakon dva mjeseca zastoja otvara vrata

U tri godine rada 380.000 posjetitel­ja

- Branimir Bradarić

Poslije dvomjesečn­og zastoja u radu zbog epidemije koronaviru­sa, Plivalište Vukovar danas započinje s radom. Prethodna dva mjeseca djelatnici Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, koja i upravlja plivalište­m, iskoristil­i su za dodatno poboljšanj­e uvjeta za sve korisnike. Novost za sve korisnike bit će i vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu, a koji je nabavljen u sklopu EU projekta „Sportom kroz život“. – Ovakve vodene poligone uglavnom susrećemo na moru, ali sada ga imamo i mi u Vukovaru. Poligon djeci omogućava dodatno usavršavan­je jer njegovim prelaskom, preskakanj­em zapreka, provlačenj­em i održavanje­m ravnoteže unapređuju svoje sposobnost­i. Tim poligonom znatno ćemo obogatiti ponudu na bazenima, a posebno kada je riječ o našim najmlađima te svima onima koji su uključeni u ovaj projekt. Vrijednost vodenog poligona je oko 120.000 kuna bez PDV-a – rekao je ravnatelj Javne ustanove Ivan Szabo. Dodao je i da će se na plivalištu svi korisnici morati pridržavat­i preporuka koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koji se prije svega odnose na dezinfekci­ju, održavanje socijalnog razmaka i broj korisnika koji u isto vrijeme mogu biti u unutrašnjo­sti plivališta. Za građane je važno znati da se cijene ulaznica za sada neće povećavati kao i da bi uskoro, ako to epidemiolo­ška situacija dopusti, trebali biti otvoreni i vanjski bazeni.

– Plivalište je otvoreno u ožujku 2017. godine i s ponosom možemo reći da su nas građani prepoznali. Pokazuje to i broj posjetitel­ja koji je iz godine u godinu rastao. Ukupno nas je do sada posjetilo oko 380.000 posjetitel­ja, s time da smo prve godine imali 95.000 posjeta, sljedeće 123.000, a prošle 140.000. Očekivali smo ove godine dodatni rast, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, vidjet ćemo što će i kako biti – rekao je Szabo. Podsjetio je i na brojna događanja na vukovarsko­m plivalištu poput raznih školskih i studentski­h natjecanja, treninga brojnih plivačkih i vaterpolsk­ih klubova. Postali su i jedna od baza za treninge hrvatske ženske vaterpolsk­e reprezenta­cije. Na vukovarsko­m plivalištu odigrana je i utakmica Svjetske lige u vaterpolu između Hrvatske i Francuske kada su Vukovarci imali priliku vidjeti uživo neke od najboljih svjetskih vaterpolis­ta. Otvaranje modernog plivališta rezultiral­o je i otvaranjem nekoliko novih sportskih klubova koji okupljaju sve više mladih. Treba znati kako je još prošli tjedan, također poslije dvomjesečn­e stanke, s radom započeo i fitness centar. I ondje vrijede određene preporuke HZJZ-a kojih se svi moraju pridržavat­i. Od danas bi u centru trebali početi i grupni programi za korisnike.

– To će prije svega ovisiti o interesu. Bude li interes na početku i manji, vjerujemo da će se s vremenom sve vratiti na ono prijašnje stanje kada nam je centar bio pun i kada smo imali brojne grupne treninge – zaključio je Szabo.

 ??  ??
 ??  ?? Novost za sve korisnike bit će i vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu, a nabavljen je u sklopu EU projekta „Sportom kroz život“. Dopusti li to situacija, uskoro bi se trebali otvoriti i vanjski bazeni
Novost za sve korisnike bit će i vodeni poligon koji se nalazi na unutarnjem bazenu, a nabavljen je u sklopu EU projekta „Sportom kroz život“. Dopusti li to situacija, uskoro bi se trebali otvoriti i vanjski bazeni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia