Večernji list - Hrvatska

Overeem nokautirao pa se sažalio nad suparnikom

-

Nakon što je na trećoj UFCovoj priredbi bez gledatelja u Jacksonvil­leu demolirao svog protivnika, “The Demoliton Man” Alistair Overeem (40) gotovo se sažalio nad suparnikom Waltom Harrisom (36). A dotični ga je zamalo dotukao u prvoj rundi, no Overeem se toliko oporavio od tog silovitog napada da je na kraju pobijedio prekidom borbe, i to nakon jednog preciznog desnog high-kicka. No, nakon pobjede Overeem nije burno slavio, kako to borci često čine, nego je iskazao divljenje suparniku koji se vratio u kavez nakon obiteljske tragedije. Naime, njegova 19-godišnja pokćerka bila je oteta, a potom i ubijena, zbog čega je bio i odgođen okršaj te dvojice teškaša, a nakon što se ipak dogodio, pobijeđeni Harris napustio je kavez u suzama.

Overeem je tom pobjedom postao tek drugi MMA borac, nakon Alekseja Olejnika, koji je pobjeđivao u četiri desetljeća. Prvu pobjedu u slobodnoj borbi Overeem je izborio 1999. godine, potom je izborio 31 pobjedu u prvom desetljeću te 13 pobjeda u drugom desetljeću novog tisućljeća.

S iskustvom borca od 46 pobjeda i 18 poraza, Overeem je zacijelo kompetenta­n da prokomenti­ra situaciju Stipe Miočića kojem je predsjedni­k UFC-a Dana White zaprijetio oduzimanje­m naslova: – Teška kategorija mora ići dalje, no oduzeti nekome pojas bio bi odveć radikalan potez posebice jer se radi o borcu iza kojeg su velika postignuća. Možda bi uvođenje privremeno­g pojasa bilo bolje rješenje – drži Overeem.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia