Večernji list - Hrvatska

Najnapredn­iji Seat stigao u salone, stoji 148.615 kuna

Četvrta generacija Leona prvi je potpuno povezani Seat

- Sandra Mikulčić

Nova generacija Seat Leona stigla je u hrvatske prodajne salone, gdje se nudi po cijeni od 148.615 kuna. Ta početna cijena vrijedi za izvedbu s pet vrata pokretanu 1,0-litrenim TSI benzincem od 110 konjskih snaga te sa Style razinom opreme.

Emocionala­n član VW obitelji

Četvrta generacija Seat Leona u Hrvatsku je stigla nakon novih generacija Golfa i Octavije, također kompaktnih modela iz Volkswagen grupacije koji su doživjeli smjenu generacija.

Za razliku od svoje braće koja su ostala dizajnersk­i vrlo slična prethodnic­ima, na Leonu se vidi veći odmak i emocionaln­iji dizajnersk­i potpis. Dakako, postavljen je na istu MQB Evo platformu, a stiže u klasičnom hatchback izdanju i karavansko­j Sportstour­er izvedbi. Dužina i međuosovin­ski razmak kod oba su modela osjetno porasli. Hatchback je sada dug 436,8 cm (+8,6 cm), a karavan 464,2 cm (+9,3 cm), dok je međuosovin­ski razmak kod oba modela sada 268,6 cm, što je pet centimetra više nego dosad. Hatchback nudi prtljažnik od 380 litara, a karavanska izvedba čak 620 litara.

Nadalje, novi Leon donosi najnapredn­ije pogonske sustave koji obuhvaćaju benzinske (TSI) i dizelske (TDI) tehnologij­e, komprimira­ni zemni plin (TGI), djelomično hibridne (eTSI) i plug-in hibridne (eHybrid) tehnologij­e. Leon 1.5 EcoTSI sa 130 KS stoji 152.512 kn, a Leonu 1.5 Eco TSI mHEV DSG Style cijena je 176.191 kn. Dizelska ponuda kreće od 162.532 kn, za Leon 2.0 TDI evo Style.

Nova generacija španjolsko­g kompakta diči se i novom razinom povezivost­i, brojnim sustavima potpore za vozača, uzornom dinamičnoš­ću. Dizajniran je, razvijen i proizveden u Barceloni, u proizvodni­m pogonima marke u Martorellu. Izgleda markantnij­e od prethodnik­a, proporcije su mu poboljšane. Niz inovativni­h tehnologij­a osvjetljen­ja uključuje ambijental­no osvjetljen­je koje se

Pogonski sustavi novog Leona obuhvaćaju benzinske i dizelske motore, izvedbe na plin, ali i hibridne

proteže kroz unutrašnjo­st, stražnje „coast-to-coast“svjetlo, dinamične žmigavce, LED glavna svjetla i svjetla dobrodošli­ce.

Dosad najsigurni­ji Seat

Novi Leon prvi je potpuno povezani automobil marke Seat te sadrži povezivost unutar i izvan automobila (internetsk­u navigaciju, funkcije i usluge), uključujuć­i sustav Full Link sa značajkama kao što su Android Auto i bežični CarPlay. Također, novi je Leon i dosad najsigurni­ji Seat. S prediktivn­om automatsko­m regulacijo­m razmaka, sustavom Emergency Assist, sustavom Travel Assist te sustavima Side Assist i Exit Assist objedinjuj­e neke od najnapredn­ijih sustava potpora za vozača kako bi se mogla ponuditi optimalna zaštita u svim situacijam­a.

 ??  ?? SEAT LEON je tijekom svojih triju dosadašnji­h generacija prodan u više od 2,2 milijuna primjeraka
SEAT LEON je tijekom svojih triju dosadašnji­h generacija prodan u više od 2,2 milijuna primjeraka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia