Večernji list - Hrvatska

Majstor prostranos­ti u poslovno-obiteljsko­m pakiranju

-

Već kultni francuski multiprakt­ik u svojoj šestoj generaciji nudi još više prostora i mnogo opcija, a najprostra­nija izvedba je XL varijanta koja pruža 1050 litara osnovnog prtljažnog prostora uz 5 sjedala u kabini. Testirali smo Business varijantu, koja je namijenjen­a prvenstven­o poslovnim korisnicim­a kojima je potreban velik prtražnik, ali i pet sjedala. Odličan je za poslovno-obiteljske potrebe, primjerice, za male obiteljske tvrtke, obrtnike, OPG-ovce... Pametno pogođena Business opcija Berlinga prilagođen­a je N1 homologaci­ji, što u praksi znači da je fiksnom pregradom odvojen teretni od putničkog dijela. To omogućuje siguran prijevoz tereta i putnika.

Važno je napomenuti da je kao N1 vozilo Berlingo oslobođen posebnog poreza na motorna vozila i pruža mogućnost odbitka 100% PDV-a poslovnim osobama. Velika XL izvedba dugačka je 475 cm, uz 297 cm međuosovin­skog razmaka. Testni primjerak pokreće 1,5 BlueHDI stroj sa 130 KS i 300 Nm. Snažan i štedljiv agregat sjajno se uklapa uz veliki multiprakt­ik i uz vrlo dobro proračunat 6-brzinski ručni mjenjač vožnju čini ugodnom i jednostavn­om. Uz ovaj motor Berlingo je spreman i za duža putovanja uz maksimalnu brzinu od 185 km/h. Potrošnja se u prosjeku kreće između 6 i 7 l/100 km. Cijena? Za pravne osobe uz bogatu Feel opremu bez PDV-a 129.536 kn. Berlingo u novoj generaciji donosi sve sigurnosne i zabavne značajke modernih automobila pa i Feel oprema ima 8” središnji multimedij­ski ekran i mnoge sustave pomoći vozaču.

 ??  ?? XL VERZIJA Berlinga Business dugačka je 475 cm, a teretni prostor fiksnom je pregradom odvojen od putničkog dijela
XL VERZIJA Berlinga Business dugačka je 475 cm, a teretni prostor fiksnom je pregradom odvojen od putničkog dijela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia