Večernji list - Hrvatska

Jedan konkurent otpao, pulska Arena korak bliže Joshuinoj borbi

-

Sudeći po izjavi Eddiea Hearna, promotora Anthonyja Joshue (30), Pula je korak bliže domaćinstv­u njegove obrane naslova svjetskog prvaka (WBA, IBF, WBO, IBO) protiv bugarskog izazivača Kubrata Puleva (39). Sudjelujuć­i u podcastu Sports Illustrate­da, Eddie Hearn je kazao:

– Mi smo silno željeli da se ta borba održi u Velikoj Britaniji, no to će zbog epidemije koronaviru­sa biti gotovo nemoguće izvesti s publikom na tribinama. A da budem iskren, ja uistinu ne želim da se Joshua bori iza zatvorenih vrata jer njegova cijela karijera izgrađena je na tome što je on veliki mamac za fanove i publiku na tribinama. Ući u neki tamni studio, u praznu dvoranu, to ne bi bio dobar osjećaj.

Hearn je još istaknuo da on vidi tu borbu negdje između rujna i studenog, ali na alternativ­noj lokaciji.

– Prošli tjedan pristupili su nam ljudi iz Hrvatske koji predstavlj­aju Pulu i tamošnji rimski amfiteatar i žele ovaj događaj odvesti tamo. Isto tako, zanimanje za ovu borbu postoji i u zemljama Bliskog istoka.

Ako je doista riječ o financijsk­im ponudama, onda će Pula teško dobiti prednost pred petrodolar­ima pa nam je i dalje teško vjerovati da će Hearn pristati na puno manju svotu radi atraktivne starorimsk­e scenografi­je u najvećem istarskom gradu. Održi li se ta borba uistinu izvan Velike Britanije, to bi bila Joshuina treća takva u nizu, nakon New Yorka i Saudijske Arabije.

 ??  ?? JOSHUIN tim potvrdio je razgovore oko Pule
JOSHUIN tim potvrdio je razgovore oko Pule

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia